„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 25. aprīlis
Ceturtdiena
Bārbala, Līksma
+7.2 °C
apmācies

Pastaiga pa ūdenskritumiem Kuldīgā

Kuldīga ir Kurzemes hercoga Jēkaba dzimtā pilsēta, taču tās vēsture gan skaitāma no daudz senākiem laikiem, tiem, kuros itin bieži viesi te esot bijuši vikingi. "Latgales Laiks" gan nav ne vikingi, ne hercoga ļaudis, taču arī mēs pa ceļam no Ventspils labprāt uzkavējāmies Kuldīgā, izpētot vasaras ceļojumam piemērotas vietas.

Komentāri

30.01.2005 18:26
Kika, kristine.strautina@laima.lv
Pa ceļam uz mājām, mēs šoreiz apstājāmies arī Pārogrē, izstaigājot dendroloģisko parku "Lazdukalni", kas tautā vienkārši tiek saukts tā veidotāja vārdā -- Špakovska parks. Apmēram 6 ha lielo teritoriju vēl padomju laikā sācis sakārtot, izveidojot taciņas, iestādot neparastus kokus un krūmus viens uzņēmīgs ogrēnietis, kura vārdā tad arī vietējie tagad devē tik iecienīto pastaigu vietu. Jāpiebilst, ka pats Špakovskis dzīvo turpat, blakus parkam. Parka augstākajā vietā tagad top arī skatu tornis.