„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 25. aprīlis
Ceturtdiena
Bārbala, Līksma
+6.8 °C
apmācies

Kaplavā joprojām dzīva rakstnieka Jāņa Jaunsudrabiņa gara bagātība

Šķirstot latviešu rakstnieka Jāņa Jaunsudrabiņa biogrāfijas lappuses, nevērīgam lasītājam var palikt nepamanīts kāds it kā garāmejot pieminēts viņa dzīves neliels posms -- divus gadus rakstnieks nodzīvojis Ilūkstes apriņķa (tagad Krāslavas rajona) Kaplavas pagasta Braģišķos pie māsīcas, kur tapuši divi viņa romāni.

Komentāri

28.12.2012 11:43
Raita, raita.kopina@t2v.lv
Meklējot bibliotēkas lasītājai materiālus par J. Jaunsudrabiņu, ,,uzdūros" šim rakstam - man tas bija pārsteigums! Interesanti, vai muzejs Kaplavā vēl darbojas? Varētu nākamvasar ieplānot ekskursiju uz Latgali! Paldies, ja atbildēsiet! Ar cieņu!
28.12.2009 16:00
Valters, valteritis@inbox.lv
Par AUGŠZEMNIEKIEM. Man ienāca informācija, ka Jānis Salenieks (se jau viņā saulītē) bija prototips romāna personāžai. Viņa meitas - Ida un Alīse dzīvo Ventspilī, tagad jau sirmā vecumā, bet divas māsas jau mirušas. Man tā interese ir no tā, ka Salenieka māsa minna, bija mana vecmāmiņa. Viņa kautko stāstīja pa Jaunsudrabiņu, bet es kā puika laidu visu gar ausīm... Tagad jau esmu 76 gadus vecs prauls. Varbūt kāds izlasīs???
05.02.2007 09:38
Z. Kasinska
Arkādijs Kasinskis savu diplomdarbu gan uzrakstīja 20. gs. 60. gados...:)