„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 29. marts
Piektdiena
Agija, Aldonis
+10.6 °C
neliels lietus

Latgales priesteri saņēmuši Polijas apbalvojumu

8. novembrī Rēzeknē Polijas valsts proklamēšanas 85. gadadienas svinībās Daugavpils Svētā Pētera draudzes dekāns Aleksandrs Madelāns un Daugavpils Svētās Dievmātes Marijas draudzes prāvestam Juris Mukāns saņēmuši Nopelnu Zelta krustu. Apbalvojumus viņiem pasniedzis Polijas vēstnieks Latvijā Tadeušs Fišbahs.

Komentāri

12.11.2003 20:03
Polu latvietis, ...
sis Jancis ir tiesam.....Zinot tikai latviesu valodu vins doma ka ir pasaules centrs.Vairak polu staiga uz baznicu neka latviesus jo lielaka dala ir luterani.Un vienmer pat svetkos mise ir trijas valodas tapec nav ko tur zeloties ka J.... kungs nevar saprasts poliski un nekada tur spiediena nav vienkarsi katrs cinas par savu kulturu un ticibu , bet ja kadam cilvekam vai pat nacijai ir vienalgi tad ts jau ir vinu problemas.
11.11.2003 09:04
Jancis
Nebutu slikti, ja sie katolu priesteri neaizmirstu, ka vini kalpo ari LATVIESU draudzes un vairak aizstavetu vinu intereses. Cik man zinams, ir jutams polu spiediens uz priesteriem par to kada valoda noturet dievkalpojumus u.t.t. Es neesmu pret polu valodai baznicas (ari pasam ir daudz polu radinieku), bet savas polu ambicijas varetu izteikt savas nacionalajas biedribas. Latviski butu jasaprot visiem, it seviski jau poliem, bet, atvainojiet, man polu valodu nav nekads pienakums zinat un Ziemassvetkos, un citos lielos baznicas svetkos dievkalpojumos valsts valodai ir jabut prioritatei.