„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 29. marts
Piektdiena
Agija, Aldonis
+11.5 °C
apmācies

Izcērtot kokus, attīra autoceļiem piegulošo zemes joslu

Daugavpiliete Dace Greidāne vēstulē "Latgales Laikam" izteikusi satraukumu par masveidīgu koku izciršanu ceļmalās autoceļa "Rīga-Daugavpils" posmā "Sergunta-Nīcgale".

Komentāri

12.12.2003 10:50
Dace Greidāne
Nu ko gan es vairs citu tagad varu izdarīt, kā tikai pati komentēt savu rakstu. Visi labie un smukie bērzi pretī mājai un gar visu posmu no Serguntas līdz Nīcgalei ir jau noguldīti un sagriezti gabalos. Un ne jau nu šie sazāģētie bērzi tiks izmantoti malkai......... <br>Un kā atbild G.Hmeļņickis, tad uzdots ir uzturēt AUTOCEĻIEM PIEGULOŠO ZEMES JOSLU, KURAI JĀBŪT BRĪVAI NO KRŪMIEM UN KOKIEM 15,5 metru platumā, lai automašīnai nobraucot no ceļa, koki neapdraudētu autobraucēju dzīvību. <br>Izklausās jau ļoti pārliecinoši, tikai es gribētu zināt, kā mašīna mūsu konkrētajā gadījumā var uzbraukt pa ierakuma nogāzi 5 metru augstumā ,lai vēl pēc tam tiktu līdz bērziem, un piedevām lai kāds arī vēl ciestu ....... Egļu dzīvžogs un bērzi no ceļa ass atradās 24 metru attālumā....... tā ka pirms sniegt atbildi, vajadzēja aizbraukt un pamērīt . <br>Vienīgais ko vairs var izdarīt, pašiem pavasarī atjaunot bērzu stādījumus izzāģēto vietā. Un to mēs noteikti darīsim, tikai jau šoreiz uz sev piederošās zemes , lai pēc daudziem gadiem atkal kādam neuznāk kāre pēc " malkas"........