„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 19. aprīlis
Piektdiena
Fanija, Vēsma
+3.4 °C
apmācies

Daugavpilī bērnu nami pagaidām ir vajadzīgi

Lai arī tiek izstrādāta koncepcija par par pāreju no bērnu namiem uz ģimenes veida aprūpi, Daugavpils 1.bērnu namā - patversmē "Auseklītis", kur mājvietu raduši 47 bērni, darbs kūsā pilnā sparā - rekonstruē papildus ēku bērnu dzīves apstākļu uzlabošanai un plāno pielāgoties iespējamām pārmaiņām.

Komentāri

07.08.2008 21:38
Juris M., smaidins80@inbox.lv
Sveicinati! Es arī strādāju bērnu namā par audzinātāju un pilnībā piekrītu visam, ko jūs minat rakstā. Jā es arī piekrītu par bērnu namu likvidēšanu, bet tikai par paša nosaukuma un darbības veida likvidēšanu uz daudz ģimeniskāku gan nosaukumu, gan ģimeniskāku vides veidošanu. Jo manā skatījumā bērnu nama darbību nosaka daudzas institūcijas, organizācijas. Tādā veida ierobežojot bernu nama darbiniekiem audzīnāt betnu pēc ģimeniskas vides modeļa, bet šobrīd bērnu namos berni tiešām tiek audzīnāti kā cāļi inkobatoros un tas ir bēdīgi no tā viedokļa, ka tā arī mēs radām tās daudzās problēmas, kas rodās augošajos bērnos.