„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 29. marts
Piektdiena
Agija, Aldonis
+10.2 °C
apmācies

Ūdrīšu ūdelēm gaidāms pieaugums

Pēc dažām dienām "Krāslavas zvērsaimniecības" ūdelēm gaidāmi mazuļi. Šogad paredzēts audzētavā turēt ap 20 000 ūdeļu, kas jau ir krietni vairāk nekā pērn. Taču gaidāmie melno ūdeļu mazuļi nav vienīgais jaunums. Drīzumā ieplānots iegādāties audzētavā jaunu nokrāsu ūdeles - dzintara-safīra, pasteļkrāsas, riekstu un gaišzilas krāsas. Lai arī melnās ūdeles ir pieprasītas vienmēr, tomēr pircējiem gribas arī kaut ko modernāku, atzīst audzētavas pārvaldnieks Jevgeņijs Suharevskis. Vismaz tūkstotis ūdelīšu ieceļos no Zviedrijas, un jaunajiem saimniekiem nāksies šķirties no krietnas naudas summas, jo viena mātīte izmaksā ap 100 dolāriem. Latvijas zvērkopības asociācija piešķir subsīdijas ūdeļu iegādei no ārzemēm, tādējādi valsts sedz pusi izdevumu.

Komentāri

02.07.2009 10:25
aleksandra, alise.kostjanko@inbox.lv
labdien, zinu ka nevieta, bet nezinu kur lai prasa padomu,man ir udele 8-9 menesi. pie manim vina ir kadas 3 dienas,vina izradijas agresiva sakuma man pateica ka nedaudz,ka ar laiku paries ,jo transporta del sabijusies tapec vina ir agresiva...vina ir smuka isti nezinu kada ta krasa ir peleka vai sudraba izskatas peleka,jautajumins tads vai ir iespeja vinu pieradinat vispar jo tiko ieraug roku uzreiz koz reizen snac un piks ,bet reizem izdala divainu neciesamu smaku kad mes viens otru nobistamies....