„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 19. aprīlis
Piektdiena
Fanija, Vēsma
+4.8 °C
apmācies

Ceļojums no Latvijas uz Austrumiem

Jautājums par cilvēku pārcelšanos no Latvijas uz pastāvīgu dzīvesvietu Krievijā ir aktuāls vienmēr, jo Latvijā dzīvo cilvēki, kuri dažādu iemeslu dēļ nevēlas uzturēties šajā valstī. Nesen Krievijas Ģenerālkonsulātā Daugavpilī notika iedzīvotāju pieņemšana pārcelšanās jautājumā.

Komentāri

15.01.2004 16:59
Ainārs
Vajag to uztvert pilnīgi mierīgi. Ja grib, lai brauc. Diez vai Latvija cietīs no tādiem, kas brauc un aizbrauc.
15.01.2004 16:24
ilze
Krievvalodīgajiem nav problēmu ar valodu: uz ielas, veikalā, pat valsts iestādēs, pilsētas domē - VISUR ar viņiem runā krievu valodā. Latvieši pat NEPACENŠAS uzsākt sarunu latviešu valodā. Kas gan var motivēt cilvēku mācīties, ja viņš labi dzīvo un iztiek zinot tikai VIENU valodu?!
14.01.2004 17:40
Tik
Pamaz gan to izbrauceju skaits. Laikam nav jau tik slikti, ka bariem nebrauc projam. Patiesam, Daugavpils gandriz ka Krievija un tai pasa laika Rietumi. Vai nav slikti? Starp citu, tie lielakie blaveji un neapmierinatie paliek te.
13.01.2004 20:01
latviete
Kapēc latvieši spēj iemācīties krievu valodu,bet krievi nespēj ( vai negrib ) iemācīties latviešu valodu ? Vai tiešām viņi tik stulbi?
13.01.2004 17:19
RITA, oranmoriete@inbox.lv
VIENMER NEVARU SAPRAST TOS,KAS GADIEM DZIVO LATVIJA UN NAV SPEJIGI APGUT LATVIESU VALODU!!!JA TIKAI CILVEKAM NAV KADAS PROBLEMAS AR VESELIBU TAD LATVIESU VALODU VAR IEMACITIES!KAPEC TAD NEPATEIKT,KA VALODU NEVELOS MACITIES!PAT JA IR PROBLEMAS AR DARBA ATRASANU PAT TAS NESTIMULE TO DARIT!NU KO TAD LAIKAM TIESAM LABAK AIZBRAUKT!