„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 20. aprīlis
Sestdiena
Mirta, Ziedīte
+7.9 °C
apmācies

Vairums daugavpiliešu atbalsta autoostas rekonstrukciju

Apkopojot 2003.gada beigās notikušās publiskās aptaujas rezultātus, Daugavpils pilsētbūvniecības komisija secinājusi, ka vairums daugavpiliešu ir atbalstījuši autoostas rekonstrukcijas projektu un pieņēma lēmumu par tās rekonstrukciju.

Aptaujā piedalījušās 157 personas. 126 aptaujas dalībnieki pilnībā atbalstījuši autoostas rekonstrukcijas projektu, 26 atbalsta to, ja tiktu ieviestas izmaiņas projektā, bet 8 bija kategoriski pret autoostas rekonstrukciju tās pašreizējā atrašanās vietā.

Ieviešot izmaiņas autoostas ārējā veidolā, padarot to vizuāli pievilcīgāku un iederīgāku pilsētas vēsturiskajā centrā, autoostas skiču projekts tiks izstrādāts līdz 1.martam. Līdz 1.jūlijam tiek plānots pabeigt autoostas tehniskā projekta izstrādi. Autoostas rekonstrukcija sāksies jūlijā, plānots to pabeigt līdz šī gada beigām.

Autoostas rekonstrukcijas projekts paredz vecās autostas vietā uzbūvēt jaunu daudzfunkcionālu divstāvu ēku, kurā atradīsies gan autoosta, gan tirdzniecības centrs. Projektu par saviem līdzekļiem realizēs SIA "Rēznes centrs". Projekta vērtība ir 1,1 milj. latu.

Galīgais lēmums par autoostas rekonstrukcijas projekta turpmāko likteni būs jāpieņem pašvaldības deputātiem.

Komentāri

22.01.2004 11:02
pasta
Nepiekritu Garozai. Masivas stikla kastes tagad ir tas uz ko ir spejigi tie, kas par to maksa.Ja nauda tiktu nemta no pasvaldibas budzeta, tad vajadzetu uztraukties, bet ta ka autoostas jaunaja celtne naudu iegulda firma, tad ta ir vinas problema. Gan jau pienaks labaki laiki, kad spesim uzbuvet autoostu ar interesantu arhitekturu. Bet paslaik autoosta ir sausmiga, tad jau labak stikla kaste ar ertibam.
20.01.2004 17:27
garoza
Par to, ka autoostu vajag paplašināt un modernizēt, domāju nevienam šaubu nav. <br>Bet negribētos redzēt masīvu stikla "kasti". <br>Sakarā ar svaigu ideju trūkumu arhitektūrā mūsu pilsētā, varbūt palūgt palīdzību no citurienes. <br>Redzot uz ko ir spējīga Kudiņa, gandrīz jādomā, ka labāk to autoostu neaiztikt.