„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 29. marts
Piektdiena
Agija, Aldonis
+8.4 °C
apmācies

Vai lūzis veselības aprūpes problēmu vadzis?

Apmēram 170 Latvijas Anesteziologu un reanimatologu asociācijas pārstāvji nolēmuši no 1.novembra uzsākt protesta akciju un samazināt darba slodzi, kā arī atbalstīt visas slimnīcas, kas piedalīsies protesta akcijā. Gatavību protestēt jau pauduši arī Rēzeknes, Daugavpils, Jēkabpils un Krāslavas anesteziologi. Ārsti strādāšot tikai tik daudz, lai nodrošinātu neatliekamo palīdzību, taču, ja liela daļa Latvijas anesteziologu samazinās darba slodzes, nodrošināt neatliekamo medicīnisko palīdzību visiem, kam tā būs nepieciešama, var izrādīties neiespējami un cietīs pacienti.

Komentāri

04.10.2004 02:01
vietējais, sils11@inbox.lv
Latvijas sabiedrības problēma ir tā, ka tā ir ļoti kūtra tajā notiekošo procesu apspriešanā, aktualizēšanā....... Mēs piekrītam visam kas notiek, neskatoties vai tas nak par labu/ ļaunu sabiedrības interesēm. Nav jau brībums, ka Latvijas iedzīvotāju ienākumi ir viszemākie Baltijas valstīs, jo mēs nemākam pieprasīt to, kas nopelnīts. Valdība lēnām "aizbāž mutes"kādai sabiedrības grupai (skolotāji, ārsti.....)ar ko arī beidzas protesti un neapmierinātība uz kādu laiku. Līdz ar to pazūd arī atbalsts tiem, kuriem algu paaukstinājumus tikai sola un sola jau gadiem ilgi. Interesanti, ko šinī jautājumā iesaka arodbiedrības, lai gan šķiet ka tās ir kaut kur noplaukušas un sildās postkomunisma saulītē. Eiropā tas darās savādāk, ja streiko viens, tad to atbalsta arī tie, kuriem ir labi, līdz ar to tiek panākts efekts no valdības. Redz, kad viņiem piegriež skābekli, tad nauda atrodas, turklāt daudz. <br>Bagāts dara kā grib - nabags ka var........
01.10.2004 09:25
Marika
Nu kur var būt tik neatsaucīgi ķirurgi, ka nepadalās ar honorāra "aploksni" ar anestezologiem, medmāsām... <br>Ka