„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 29. marts
Piektdiena
Agija, Aldonis
+9.0 °C
neliels lietus

Cilvēki raudāja pie apgānītajiem kapiem

Krāslavas pilsētas kapi pastāv jau vairākus gadsimtus. Tautā tos sauc par brāļu kapiem, jo kopš neatminamiem laikiem šeit tiek apbedīti visām reliģiskajām konfesijām piederīgie. Kapu apgānīšana Krāslavā notikusi pirmo reizi. Naktī no 23. uz 24. oktobri uz kāda kapa tika nogāzts piemineklis, uz dažiem citiem -- nolauzti krusti un sasistas vāzes. Pēc visa spriežot, vandāļi ar paveikto nebija mierā, un naktī no 26. uz 27. oktobri turpināja savu melno darbu. Rezultātā tika apgānītas 20 apbedījumu vietas. Pilsētas policijai sāka zvanīt mirušo radinieki, kuru skatam pavērās šausmīgā aina.

Komentāri

02.11.2004 13:59
vietejais, sils11@inbox.lv
Vispar tas kas sobrid tiek pastradats ar eiedomajamu sadismu,launumu ir tikai ka gala rezultats tam,ka liela musu sabiedribas dala nepievers nekadu uzmanibu nedz bernu audzinasanai, nedz zina ka pavada vinu atvases savu brivo laiku. Vai tas nav arpus normam,kad tiek izdemuleti kapi, nogalinati vienaudzi......... bedgakais ir as ka ari turpmak domajams neka nemainisies. Ko lai dara skolotajs,ja pie vina atnak vecaks un saka ka vins netiekot gala ar savu atvasi, interesanti ka lai skolotajs tiek gala ar 25-30 jauniesiem!!!