„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 20. aprīlis
Sestdiena
Mirta, Ziedīte
+6.7 °C
apmācies

Anesteziologu ripinātā "sniega pika" draud pārvērsties lavīnā

Kopš pirmdienas anesteziologi ir samazinājuši darba apjomu un nodrošina tikai neatliekamo palīdzību. Daudzi pacienti ar bažām raugās uz notiekošo, jo īpaši tie, kas mēnešiem ilgi ir gaidījuši operāciju, krājuši naudu. Daugavpils reģionālās slimnīcas reanimatoloģijas un anestezioloģijas nodaļas vadītājs Anatolijs Turonoks atzīst, ka neviens ārsts nevēlas kļūt par atbildētāju tiesā, tāpēc protesta akcijas rezultātā pacienti necietīs. Lai kādas būtu ārstu prasības, pacientu veselība esot pirmajā vietā. Akcija neskars arī bērnus un grūtnieces.

Komentāri

07.11.2004 12:01
Kaija
Mani neinteresē , kuras profesijas pārstāvjiem kas ir , es runāju par atbildību un materiālo nodrošinājumu konkrētai iestādei. Ja "ātrajiem " nebūs mašīnu vai personāla , tad cietisim mēs visi. Ja ugusdzēsējiem nebūs laba aprīkojuma , tad var tikt apdraudētas cilvēku dzīvības. Jebkuras profesijas pārstāvim ir arī jāzina kādi ir viņa darba augļi. Anestezioloģi ir pirmie kuri sāka skaļi runāt par savām problēmām.
06.11.2004 16:20
Paciente
Visu profesiju pārstāvji būtu pelnījuši algu vairākkārtēju paaugstinājumu! Mēs taču gribam saņemt pasaules līmeņa medicīnisko , ugunsdzēsēju vai citu palīdzību, apzināmies, ka par to ar laiku būs krietni jāmaksā, bet kā lai dzīvo šo profesiju pārstāvji jau šodien, kad augušas degvielas un pārtikas cenas!!! Vai ievērojat cik cēlusies cena ierastajam pārtikas grozam vakariņām ģimenei lielveikalā pēdejā gada laikā un kā ir ar algām?
05.11.2004 12:36
vietejais, sils@inbox.lv
musu valdibu jau sen vajadzeja sakt kustinat, tad varbut butu ari rezultats jau tagad. Kamer cilveki kluseja un gaidija, tikmer valdiba atcerejas tikai par savam kabatam, tad kad sakas streiki vini atceras ka tur "apaksa" ir ari kads. Nevelti ir teiciens, kas kopigs vistai un deputatam - abi grib pec iespejas uzkapt augstaka laikta un apdirst (atvainojos) tos kas sez apaksa!
05.11.2004 12:32
kaijai
neteiktu ka musu robini ir tie nabadzigakie cilveki. Isti nezinu, bet ta vien skiet ka dazu "apgaitas" joslas aug nauda kokos. Piedodiet, nekatram mirstigajam ir tadi dzivokli un majas ka robiniem!
05.11.2004 08:46
Pīters
Latvija vadās pēc Starptautiskiem standartiem, kas iedala palīdzību: neatliekamā, steidzamā, plānojamā /onko u.c./ un plānveida. Palīdzība patlaban ,t. i. akcijas laikā jāsniedz pirmām divām kategorijām.
04.11.2004 17:52
Kaija
Jaa, protams ka ir pelnijusi lielaku algu, vini tacu glabj cilveku dzivibas. Tacu ir daudzas iestades ( policija, robezsardze u.t.t.) kuri mus sarga un ugunsdzeseji kuri ari glabj cilvekus un mantu. Vai tad tie nav pelnijusi ari lielakas algas ?