„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 20. aprīlis
Sestdiena
Mirta, Ziedīte
-0.9 °C
nedaudz mākoņains

Bezdarbnieku sliktās valsts valodas zināšanas -- šķērslis ES finansējuma apgūšanā

Daugavpilij un Daugavpils rajonam varētu rasties grūtības bezdarbnieku apmācībai un pārkvalifikācijai piešķirtā ES finansējuma Ls 1,387 milj. apmērā apgūšanā. Iemesls ir bez darba palikušo cilvēku sliktās valsts valodas zināšanas. Akreditētās bezdarbnieku apmācības un pārkvalifikācijas programmas galvenokārt ir valsts valodā, bet liela daļa bez darba palikušo cilvēku Daugavpilī un Daugavpils rajonā bieži vien nezina latviešu valodu. Tādi viedokļi izskanēja Daugavpils domē, tiekoties ar Valsts nodarbinātības dienesta vadītāju Ringolgu Beinaroviču.

Komentāri

09.11.2004 10:56
Kaija
Daugavpilī pat nav radio latviešu valodā un tās raidstacijas kuras ir , pat neatskaņo latviešu dziesmas . Vai nav trakums !!!
09.11.2004 10:23
Bakstis
Lai jau viņi tikai gribētu mācīties...Ziniet cik bezmaksas kursu katrui gadu notiek Daugavpilī???Arprāc! <br>Un kā nerunā latviski, tā nerunā......
09.11.2004 10:00
A.G.
Kā tad, mācīsim okupantiem Latviešu valodu, tad Latviešiem vairs darba nekur nebūs!
09.11.2004 09:13
Bakstis
"palikušo cilvēku Daugavpilī un Daugavpils rajonā bieži vien nezina latviešu valodu." Un ko tad mēs te runājam par "mazākumtautību ...ratifikāciju". Tā Daugavpilī jau sen notikusi! Mes, latvieši, esam izlaiduši krievu valodā runājošos - viņiem, nabadziņiem, nav jazina latviešu valoda....