„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 20. aprīlis
Sestdiena
Mirta, Ziedīte
+5.9 °C
apmācies

Aicina palielināt bibliotekāru algas

Kultūras ministre Helēna Demakova iepazīšanās vizītē Daugavpilī, kas notika 5. un 6. novembrī, iepazinās ar projekta "Gaismas tīkls" gaitu, kā arī aicināja vairāk rakstīt projektus valsts un ES investīciju piesaistei, kā arī mudināja pašvaldības palielināt darba algas bibliotekāriem. Viņa uzskata, ka, realizējot "Gaismas tīklu" projektu, pieaugs prasības un arī bibliotekāru atbildība, tādēļ būtu jāpalielina arī alga.

Komentāri

10.11.2004 22:01
Kārlis
DEMAKOVA 7 mēnešu KULTŪRAS ministrēšanas laikā pabijusi 50 ārvalstīs!!! Tajos iztērēto naudiņu tad arī varētu novirzīt BIBLIOTEKĀRU algu paaugstināšanai!!!!
10.11.2004 15:58
Vieteijais
man nav ne jausmas no kada budzeta un kadiem lidzekliem algas sanem bibliotekari, kullturas darbinieki, setnieki, skolotaji vai mediki, bet visi sie cilveki (un parejie ari!!) ir pelnijusi normalas algas!!! <br>Vai tiesam cilvekam ir jaludzas pec savas algas kuru vins ir godigi nopelnijis. Vaio tiesam Latvijas valdiba velas lai izglitotie cilveki butu latvijas nabadzigais slanis.............???! <br>Skeptikim: Interesanti kada tad tik fantastiski razojosa sfera strada Tu, jo tie kas razo, tiem nekad nav laika rakstit komentarus avizes!!!
10.11.2004 12:46
skeptiķis
Kads darbs tāda arī alga.Var domāt ka bibliotekāri dod baigo labumu tautsaimniecībai. Bibliotēkas vispar ir izmirstoša padomju palieka,kuras vajadzība mūsdienas ir apšaubāma.
09.11.2004 10:26
bikstis
Vai tad algas bibliotekāriem maksā no pašvaldības budžeta? <br>Tad gan jāsaka "Fui!" pašvaldībām. Jo bibliotekāru algas ir zem iztikas minimuma!!!