„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 19. aprīlis
Piektdiena
Fanija, Vēsma
+6.8 °C
apmācies

Masku festivāls devās uz pagastiem un mazpilsētām

Daugavpils Starptautiskais masku tradīciju festivāls šogad bija īpašs -- Latvijas, Lietuvas un Krievijas kolektīvi sevi rādīja ne tikai Daugavpilī, bet arī ciematos un mazpilsētās. Dažāda masku tradīcijas iepazina Dubnas, Maļinovas, Ilūkstes, Vaboles un Bebrenes iedzīvotāji.

Komentāri

26.02.2004 15:49
inese
ceturtdienas LKC krievu kaazas insceneejumaa vareeja buut labaak pasniegtas. biju gaidiijusi ko vairaak
24.02.2004 09:45
skatiitaajs
Prieks par Olūteņiem un par viņu izrādi. Šis priekšnesums "Zīmyssvātku kaitys" bija speciāli gatavots un tajā izmantotas vietējās tradīcijas, kuras Viļumu ģimene apzina jau ilgu laiku un, galvenais, liek tās neaizmirst. Visvairāk fascinē, ka šis darbs, par ko Inta šogad saņēma arī Folkloras gada balvu, papildina latgaliešu valodas dialektu izpēti. Viņu priekšnesumā skan dalībnieku precīzā tautas valoda. <br> Diemžēl to nevarēja dzirdēt no pasākuma vadītājas, kura minstinājās un čivlējās nepārtraukti! Un ko uzraksta šī raksta autore - brīnumi zili zaļi... "nabašņīks" põrtaiseits par "nabožņiku". Te, kai jou aizgavieņī jõīzabļaunās skaļõk ÕRPRÕCCCC...