„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 28. marts
Ceturtdiena
Ginta, Gunda, Gunta
+10.5 °C
daļēji mākoņains

Vai Daugavpils teātrī noticis demokrātijas sprādziens?

Pirms divām nedēļām Daugavpils teātra mākslinieciskā padome nobalsoja par padomes vadītāja, režisora Harija Petrocka atbrīvošanu no amata. Sekoja teātra direktores Ineses Laizānes lēmums likvidēt māksliniecisko padomi. Daudzi aktieri un darbinieki uzskata, ka teātra vadība neņemot vērā viņu viedokli, kā arī nepietiekami rūpējoties par teātra darba profesionālo kvalitāti. Kas notiek Daugavpils teātrī, "Latgales Laiks" centās noskaidrot sarunās ar teātra vadību, aktieriem un kritiķiem.

Komentāri

01.03.2004 18:39
zzz
yyy, vai Tu atceries, ka Sapnu spelem scenariju bija veidojis Rudolfs Plepis un ari speleja galveno lomu? Vai tad tikko studijas beigusi aktieri ir vainigi pie ta, ka viniem nav ieprieksmineta aktiera pieredzes vienam pasam "izvilkt" izradi?
01.03.2004 16:21
yyy
"Sapņu spēļu "režisors bija tas pats H.Petrockis...Aktieriem pašiem jāatbild vairāk par radošo , nevajag visu novelt uz citiem !
01.03.2004 16:00
xxx
biju uz tadu izradi (vienu no svaigajaam), ka vairs iet vispar negribas. absoluta pashdarbiba/amatierisms... vienigais labais produkts, kas nak prataa - "Sapnju speles jeb dveseles kumedinji".
01.03.2004 08:56
ilze
Daugavpils teātra repertuārs ir atbilstoss skatiijtaaju pieprasijumam. Vai nevareetu izmantot arii mazo zaali - miniatur-teatra uzvedumiem (latvieshu valodaa). Labraat reizi menesii dotos uz teatri.Un, ja veel ar "LL" atlaides kuponu - Supper! Vai nevareetu iestudeet bernu (jaunieshu) izrades.Padomaajiet par to, nevis par padomes vaditaja pienemshanu vai atlaishanu no darba.
27.02.2004 21:38
aivis
Paldies teātriniekiem, kas negrib ar šādu stāvokli samierināties. Var arī saprast teātra grūtības, kas ir reālas, taču, es nesaprotu vienu, kas neļāva direktorei I.Laizānei jau stājoties amatā sākt realizēt tās idejas, kuras viņa piemin rakstā, ja būtu to pakāpeniski realizējusi ,tad šādas situācijas nebūtu. ir ļoti labi, ka režisors apzinās šo situāciju un ir gatavs strādāt. <br>Par aktieru profesionalitāti. Diploms vēl to nenosaka, to nosaka darbs. Bet darba aktieriem nav. Tāpēc ir nekorekti mums šeit apspriest šo jautājumu. Papētiet latviešu teātra vēsturē lielo teātra zvaģžņu skatuves dzīvi un atradīsiet atbildi, kur profesionalitātes atslēga slēpjas- nospēlētajās lomās uz skatuves. <br>tas, ka manuprāt problēmas sakne ir teātra vadībā ir acīm redzams, ja, šodien 27.02 speciāli nenotietu gar teātri, tad nemaz nezinātu, kas martā notiek, jo afišu, jāsaka jau kārtējo reizi nav. Kur ir reklāma Laizanes kundze? Lai nāktu uz teātri, ir taču jāzina- kas, kad ,cikos, vai ne? <br>arī, par repertuāra padomi ir daži jautājumi, kuri netop skaidri, vai tie būs patiesi zinoši teatrāļi, vai ērti cilvēki teātra administrācijai.? <br>teātrim, kura patriots es atļaujos būt, novēlu izrunāties un ķerties pie darba.
27.02.2004 21:19
karls
kode, varbut Tu esi profesionala kode, tad realizejies un kozlaa dzemperus , nevis- grauz Daugavpils teatri. un neizskatas, ka spej spriest par aktieru speejaam... Vai Tu esi kadreiz lasijusi kaut vienu kritiku, kuraa M. Korklisa butu nopelta kaa profesionala aktrise? Un lai izteiktu personiskus apvainojumus, cilveeks gan buutu arii personiski jaapaziist. Es Tev nepiekriitu!!!
27.02.2004 15:08
jā gan
Daugavpils teātris ir vajadzīgs, bet nevajag uzskatīt skatītāju dunduku, kas saprot tikai komēdijas, jā, tās ir vajadzīgas, taču ne tikai ... <br>Par afērām-paši aktieri gan jaunie, gan vecie visu laiku ir bijuši klāt un ja nemaldos ir ne tikai algoti aktieri, bet pilda arī citus pienākumus teātrī...par ko mēs runājam???tad tiešām, kā rakstā ir minēts, jātiek skaidrībā pašiem teātra darbiniekiem savā starpā...vai arī jāatlaiž viss štats,lai aktieri pilda savu darbu, radošie savu, un tehniskie - savu, nevis viens cilvēks strādā par trim...protams, ka agri vai vēlu viņš ar vienu no pienakumiem netiks galā...
27.02.2004 13:18
ivetai
Jā ! Daugavpils teātra skatītāji ir ļoti kūtri un ir izrādes dažādām gaumēm, nevajag atrunāties, skatītāji, bet vairāk apmeklēt izrādes !!!
27.02.2004 13:12
iveta, jiveta@navigator.lv
ai, ai, ai...cik jauki ir tas, ka beidzot Daugavpilim ir sava latviesu trupa, kas var profesionaali augt un pilnveidoties, tacu nezin kaapeec notiek saadas afeeras, kad jaacies aktieriem citu nolaidiibas deel un galu galaa teaatrim ...taa vien liekas, ka Daugavpilii teaatris buutu miris. Jaa, jaunie aktieri ir talantiigi un daudzsolosi, tacu nezin kaadeel liekas, Daugavpils teaatris nevienam nav vajadziigs...
27.02.2004 11:54
mēs
Bet Daugavpils teātrī jau arī ir ļoti daudz komēdiju, tieši "lielo mākslu" vajadzētu radīt!
27.02.2004 11:15
es
Pēdējais laiks Daugavpils teātrim ir izkustināt ar aļģēm aizaugušo varžu dīķi un meklēt kontaktu ar publiku. Nevar vārīties tikai savā sulā un uzskatīt sevi par "lieliem māksliniekiem", iestudējot nevienam nevajadzīgas izrādes. Tā arī ir noticis, ka "lielo" mākslu neviens negrib vairs skatīties...
27.02.2004 10:32
kritike
Repertuāra sastādīšana ir visatbildīgākais, piekrītu, ka to var darīt ārpus teātra esoši cilvēki. DU ir zinoši ļaudis un BKI arī. ..bet latviešu aktieri - jaunie, patiešām, vēl nav īsti profesionāļi un varētu tā vietā , lai sniegtu intervijas, pamācīties runu. Daži arī fizisko formu nav sakopuši.
27.02.2004 10:06
kode
M.Korklisa ir profesionala aktrise? Nepiekritu, vina visur ir vienada un iedomiga, nerealizejusies butne, kas uzskata sevi par zvaigzni! Daugavpils teatra aktieriem neviens nekad nav bijis labs, varbut vaina pasos ???