„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 19. aprīlis
Piektdiena
Fanija, Vēsma
+1.1 °C
daļēji mākoņains

"Park Hotel "Latgola"" veidolu ietekmē redzes apmāns

Daugavpils viesnīcas "Park Hotel "Latgola"" celtniecībā Būvvaldes apstiprinātais projekts netiekot pārkāpts, "Latgales Laikam" apgalvoja būvdarbus veicošās firmas "Merks" projekta vadītājs Ivars Ķimsis.

Būvējamā objekta atšķirību no skicēs redzamā I.Ķimsis skaidroja ar objekta nepabeigtību un, iespējams, arī redzes apmānu. Arī Vienības laukums, pēc celtnieku teiktā, pēc rekonstrukcijas nekļūšot mazāks.

Viesnīcas nodošana ekspluatācijā no 1.marta ir pārcelta uz 1.jūliju. Iemeslu esot nepilnības projektā un smagie celtniecības apstākļi ziemā. Saskaņā ar noslēgto līgumu "Pellston namiem" par katru nokavēto dienu jāmaksā soda naudu 250 ASV dolāru apmērā. Kopumā šī summa varētu sasniegt aptuveni 30 000 ASV dolāru. "Pellston namu" pārstāvis Juris Sarkans paskaidroja, ka firma soda naudu esot gatava samaksāt.

Viesnīcas rekonstrukcijas projekts paredz saglabāt vecās viesnīcas ēkas karkasu un piebūvēt klāt platības tirdzniecības centra vajadzībām. Atjaunotajā viesnīcā būs 114 numuri, tai skaitā 63 divvietīgie numuri, 45 divvietīgie biznesa klases numuri, 5 luksus kategorijas numuri un vieni divstāvu apartamenti. Maksa par parastajiem numuriem svārstīsies no 30 līdz 70 ASV dolāriem par diennakti. Viesnīcā būs arī lielā konferenču zāle ar 180 vietām, divas mazās konferenču zāles ar 20 vietām, divas telpas semināriem ar četrpadsmit vietām, sauna, džakuzi, bārs un restorāns.

Tirdzniecības centrā atradīsies "Rimi" hipermārkets, "Drogas", "Elkor" grupas sporta preču, apģērbu un elektronikas veikali, "Cubus", "Pasaules optika", džinsu apģērbu veikals "Cartini", sieviešu veļas veikals "Bugalux", itāļu apavu veikals "Elegants", juvelieru, trauku, tabakas, galantērijas veikali, bērnu spēļu istaba un kafejnīca. Tirdzniecības centrā strādās aptuveni 350 darbinieki.

Projekta izmaksas tiek lēstas aptuveni 15 milj. ASV dolāru apmērā. Viesnīcas rekonstrukcijā investētie līdzekļi varētu tikt atpelnīti aptuveni 12 gadu laikā.