„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 17. aprīlis
Trešdiena
Rūdis, Rūdolfs, Viviāna
+4.2 °C
apmācies

Izglītības reforma -- dūmos un pelnos?

Kā jau Daugavpils krievu skolu aizsardzības štābs bija iecerējis, pašvaldības nesankcionētā krievu skolu atbalsta mītiņa vietā 15. aprīlī notika "pilsoniskās pozīcijas mācība", kurā piedalījās gandrīz 2000 skolēnu.

Komentāri

19.04.2004 20:26
Ha-ha
Kurš negrib mācīties, tas arī streiko. Mitrofanova kungu vajag saukt pie kriminālatbildības par nepilngadīgo kūdīšanu. Negrib mācīties valodu - lūdzu , robeža ir vaļā, tur būs dzimtā valoda. Tādas muļķības notiek tikai Latvijā. Kā teikts sakamvārdā: "Glupam putnam glupa dziesma". Tāda tipa cilvēkiem, jebkur būs slikti.
18.04.2004 10:19
v.v.
Krievi nekad neiemācīsies latviešu valodu un tas nav vajadzīgs. Viņiem ir jādzīvo savā dzimtenē (Krievijā). Okupācija ir jāizbeidz! Okupantiem un viņu bērniem ir jādzīvo lielajā krievzemē, tā ir bezgalīgi jāmīlē un skolā jāmācās krievu valodā. Tie krievi kuri Latvijā dzīvoja pirms 1940. gada visi prot latviešu valodu.
17.04.2004 14:54
citpilsētnieks atkal
Uzsveru vēlreiz- latvieši, savu, kā tikko kāda kundziīe izteicās,"rūgtumu"paturiet pie sevis un nespēlējiet teātri, un nelaiziet savas rētas ,kas sen sadzijušas. Mīliet paši savu latviešu valodu, cieniet to, ar lepnumu visur runājiet latviski, tikai tad krievs vai baltkrievs uz to paskatīsies citām acīm, tikai tad ari viņš sāks runāt latviski, bet kamēr d-s latvieši locīsies visiem vējiem līdzi,šī būs visnelatviskākā pilsāta. Un ko jūs savā pilsēta darītu, ja nebūtu to tūkstošu latviešu studentu, kas atbrauc mācities uz DU? Tikai viņi ir latviskās vides veidotāji, kamēr vietējie tuš par savu izfantazēto rūgtumu (jo arī Latvietei viņa sarakstītajās 3 rindās ir 3 kļūdas!)
16.04.2004 14:03
Latviete.
Pirms 20 gadiem, mums, latviešu bērniem, pats par sevi saprotams, dzīvojot Daugavpilī, bija jāzin perfekta krievu valoda. Citādi bez apsaukāšanas, aprunāšanas, pat neieredzēšanas neiztikām. Rūgtums no tiem laikiem palicis uz visu mūžu. Tāpēc, lūdzu, krievu bērni, uztveriet latviešu valodu kā pašsaprotamu lietu šodien!
16.04.2004 13:08
Lietuvas pilsonis, Panevezha
Panevezhaa ir viena krievu skola(ap 190 skoleenu) Esmu noveerojis, ka starbriizhos skoleenu lielaakaa dal,a savaa starpaa runaa lietuviski. Nedz kaa ir latvieshu skolaa Daugavpili???
15.04.2004 19:38
citpilsetnieks
bet milie daugavpiliesi, ko jus pasi latviesi esat darijusi,lai nelatviesi jusu pilseta runatu latviski? kauns klausities, bet pasi esat tik parkrievojusies,ka lielaka dala runajat ne tkai ar krievisku akcentu, bet ari otru automatiski uzrunajat krieviski, nevis latviski, cik biezi veikalniekus un tirgonus uzrunajat latvieki, cik daudz latviesu valodu var dzirdet augstas rajona iestades. ja mes pasi nemudinam krievus integreties, vini pasi nekad neizteiks velmi to darit. jasak ar kaiminu par sadziviskam lietam, tikai tad var ceret uz rezultatiem
15.04.2004 18:39
Vietējais
Cik ilgi vēl latviešiem būs jāpacieš šitā ņirgāšanās par mūsu valodu un valsti?!?!Kāpēc es mierīgi 3 mēnešu laikā apguvu krievu valodu, bet krievi nav spējuši to izdarīt vairāk kā 10 Latvijas neatkarības gados?Ko ta viņi grib pierādīt ar protestiem - to, ka ir tik stulbi, ka nevar iemācīties valodu??