„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 28. marts
Ceturtdiena
Ginta, Gunda, Gunta
+13.5 °C
apmācies

Invalīdiem grūti iekļūt veikalos un iestādēs

Akcijas "Vienādas iespējas visiem" cilvēkiem ar kustību traucējumiem gājiena laikā Daugavpilī 31.maijā bija iespēja pārliecināties, ka daudzas komerciestādes nerūpējas par invalīdu iekļūšanu tajās.

Komentāri

01.06.2004 09:16
And
Es saprotu invalīdu problēmas, man viņus no sirds žēl, bet kāpēc ir jāapvieno divas pretējas frāzes - "vienādas iespējas visiem" un "speciālas vajadzības". Nu ja nav viņi tādi kā visi, tad kāpēc par to ir jācīnās un vēl arī līmējot lapiņas utt. Un ko darīt "drogām", ja vēsturiski viņu veikals ir stāvu augstāk? Ierīkot liftu pa pārstūkstoš latu, lai reizi nedēļā neviens nelīmē lapiņas? Un vēl ja nemaldos invalīdiem ir apgrūtināta rāpšanās kalnos. Ierīkosim pacēlējiekārtas? Labāk lai tā pati dome izveido veikalu invalīdiem, kur var gan iekļūt, gan nopirkt visu kas vajadzīgs. Es šaubos, vai invalīdi alkst iepirkties "Gerkenā".