„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 19. aprīlis
Piektdiena
Fanija, Vēsma
+6.8 °C
apmācies

Meklēs palīdzību Aglonas bazilikas un Katoļu ģimnāzijas atbalstam

8. jūnijā starptautiskā svētvietā Aglonas bazilikā Ministru prezidenta biedrs Ainārs Šlesers pauda gatavību atbalstīt Aglonas bazilikas un Katoļu ģimnāzijas problēmu risināšanu, "Latgales Laiks" uzzināja Ministru prezidenta biedra birojā.

Komentāri

13.06.2007 22:25
kaupens
Atceros beerniibas gadus,kad pirms 15 augusta bazilika tika gan kraasota,gan ari jumts tika salabots.Tie bija padomijas 70 -80 gadi.Cilveeki ziedoja,jo ticeeja-tas ir Dievnams.Tagad tas ir tapis par Biznes namu.Gimnaazija tika atnemta,jo cereeja uz pilnu valsts pabalstu,klostera telpaas notiek visa veida izpriecas-kaazas,jubilejas...JEZUS ir pateicis Mans nams ir luugchanu nams.Protams tagad un kaa tas bijis agraak visi politiskie speeki kas paliidzees Biznes namam tiks uzrunaati tiechi bazilikaa.
03.06.2007 20:53
balss
patiesība tāda<tas ka vajag naudu ir skaidrs.Bet kāda vella pēc nevar izlemt kas to jumtu taisīs?kamēr divi mācītāji strīdās kam dos to jumtu taisīt,tikmēr laiks iet uz priekšu.Varētu tie maisteri šos pasūtīt,tad viņi paliktu ar cauru jumtu.Nu zvaigznes varētu skaitīt,tas gan.Bet gala iznākums lūk tāds,skopais maksās divreiz.
13.06.2004 21:52
aleanse
Cik tad var daudz no valsts prasīt ? Prasa un prasa naudu un vienmēr par maz... Tiešām nesen taču bija vērienīgi remontdarbi, tur kaut kas ar finansēm nav kārtībā.. Labāk, lai luterāņu baznīcai Daugavpilī iedod finanses žoga pabeigšanai, kura atrodas gandrīz pilsētas centrā , kur garām katru dienu brauc tūkstošiem cilvēku, kuru skaitā arī viens otrs tūrists no ārzemēm...
11.06.2004 14:22
Vincents
Manuprāt, Šlesera rīcība šajā sakarā ir visai likumsakarīga, kas izriet no Latvijas Pirmās partijas (mācītāju un Šlesera partijas) neformālajām attiecībām ar tradicionālajām konfesijām. <br>Lai gan tradicionālās Baznīcas atklāti atsakās atbalstīt kādu konkrētu politisko partiju (pārāk cieša saistīšanās ar kādu politisko spēku draudētu ar iespēju sakompromitēties), tomēr konfesiju pārstāvju, tajā skaitā reliģiskās elites, klātbūtne nupat notikušajā LPP kongresā var liecināt par zināmām simpātijam tieši šim politiskajam spēkam. Manuprāt, šajā sakarā varam runāt par divpusēju ieinteresētību: no vienas puses, Baznīca ir ieinteresēta, lai pie varas atrastos politiskais spēks, kurš būtu gatavs rēķināties ar tās interesēm un vajadzībām, tādējādi nodrošinot politisko aizmuguri varas ešalonos. No otras puses, arī LPP ir ieinteresēta stiprināt saites ar Baznīcu un panākt tās tuvināšanos, kas nāktu par labu tās "mācītāju partijas" tēlam, kas ir lielisks trumpis un "firmas zīme" tās rokās ceļā pie varas, mērķējot uz attiecīgo elektorātu. Sanāk neformāls savstarpējs atbalsts- "jūs mums, mēs jums". <br>Manuprāt, Šlesera nākšana pretī Baznīcas interesēm ir vērtējama kā sava veida nodeva šadu attiecību kontekstā. Saku to bez jebkādas negatīvas pieskaņas,bet tikai mēģinot izvērtēt faktu no politiskas loģikas viedokļa. <br>Bez šaubām, tikai personīgais viedoklis.
11.06.2004 08:58
dens
Aglonietis ir slikts saimnieks ! Atkal jumts jāremontē ! Cik tad sen bija milzīgā rekonstrukcija !Un kas tie par milzīgajiem izdevumiem 15.augustā?Kur paliek milzīgie ieņēmumi ? Vai tiešām domā , ka cilvēki ne ko neredz un nesaprot? Šlesers - eksperts atradies !!!!