„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 28. marts
Ceturtdiena
Ginta, Gunda, Gunta
+12.9 °C
apmācies

Daugavpils domes vadība neuzticoties darbā atjaunotajam izpilddirektoram

Daugavpils domes vadība un pozīcijas deputāti savstarpējās sarunās pauduši neuzticību bijušajam domes izpilddirektoram Aleksejam Providenko, kuru ar tiesas lēmumu atjaunoja amatā.

Komentāri

24.06.2004 18:09
Jauneklis
Korupcijas apkarošanu Latvijā nevirzās uz priekšu. Kā redzam, tad viss tiek darīts, lai šo apkarošanu novest strupceļā vai novirzīt to uz sīkiem korumpantiem. Tautā jau saka, ka par sīkiem kukuļiem dod diezgan stingrus cietuma sodus, par liela apmēra kukuļiem var saņemt nosacītu sodu, bet par ļoti lieliem kukuļiem nonākt uz Saeimas sola deputāta amatā. <br>Mēs uzskatam, ka šo tēmu vajag musināt dien dienā, kamēr beidzot šiem zagļiem un maitām apniks un viņi vai nu izbeigs ņem un pieprasīt kukuļus, vai izdarīs sev galu, bet valsts amatpersonas sāks tik tiešām nopietni darīt korupcijas apkarošanā. Jābūt kārtīgam spiedienam no tautas un preses, radio un TV puses. <br> Sodam par korupciju jābūt ne mazāk par 500000 Ls un līdz pat 3-5 miljoniem latu. Noteikti visus kukuļņēmējus jāiesēdina cietumā uz 8-10 gadiem un pat ilgāk. Pēc cietumsoda izciešanas neatļaut izbraukt no Latvijas, ja nav samaksāts naudas sods. Represijām jābūt tādām, ka jebkurai personai nekad pat prātā neienāktu ņemt kukuļus, pat sīkus dāvanas vai suvenīrus. Visus kukuļņēmējus un viņu radiniekus nemitīgi vajāt un apsaukāt. Atņemt viņiem visu mantu un īpašumus, sagādāt tādus neciešamus dzīves apstākļus, ka tie mūk no Latvijas prom, pametot cietumā savu radinieku-zagli un kukuļņēmēju vai devēju un ir laimīgi dzīvot nabadzība kaut kādā čuhņā trimdā. <br>Un atkārtoju, ka regulāri musināt šo tēmu par korupcijas apkarošanu visās iespējamās un neiespējamās vietās. Visu laiku, ikdiena, no rīta līdz naktij. Kamēr tie zagļi un korumpanti, amatpersonas, kas ņem kukuļus, izdara pašnāvību vai atstāj savus amatus. Kamēr valdība un Saeima pieņems tādus likumus, kas biedēs zagļu bandas, kas apveltītas ar valsts amatpersonu statusu atteiksies no savas noziedzīgas rīcības vai izdarīs sev galu. Nežēlīgi? Bet vai šie mūs žēlo?