„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 18. aprīlis
Ceturtdiena
Jadviga, Laura
+4.7 °C
apmācies

Daugavpilī nav nekāda cilvēkēdāja

Daugavpils un rajona iedzīvotājiem neesot pamata satraukumam par iespējamā cilvēkēdāja esamību, kā tas bija atspoguļots avīzes "Vesti segodņa" 1. jūlija numura rakstā "Dvinskā siro cilvēkēdājs?", preses konferencē 13. jūlijā apgalvoja Daugavpils pilsētas un rajona policijas pārvaldes kriminālpolicijas priekšnieks Romāns Melnis. 3c "Daugavpilī nekāda cilvēkēdāja nav. Tas ir izdomāts," pauda R. Melnis. Daugavpils rajona Medumu pagastā atrastais esot galvaskauss, nevis cilvēka galva, kā bijis apgalvots minētajā rakstā. Ekspertīzē noteikts, ka galvaskauss purvā atradies jau aptuveni 60 gadu - kopš Otrā pasaules kara.

Par pazudušajiem un it kā neatrastajiem jauniešiem arī neesot taisnība. Šā gada laikā meklēšanā bijušas divas pusaudzes, kuras desmit dienu laikā esot atrastas. Viena no viņām bijusi meklēšanā pat divas reizes. Savukārt kādas sievietes līķis kanalizācijas lūkā ticis atrasts pirms pieciem vai sešiem gadiem un slepkavība tikusi atklāta. Pēdējos divos gados šādu gadījumu neesot bijis.

Ar raksta publicētājiem skaidrošoties Rīgas policija, piebilda R. Melnis.