„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 25. aprīlis
Ceturtdiena
Bārbala, Līksma
+6.6 °C
apmācies

Daugavpils pilsētas 1.ģimnāzijai piešķirs valsts ģimnāzijas statusu

Izglītības un zinātnes ministrija (IZM) atbalstījusi Ministru kabineta rīkojuma projektu par valsts ģimnāzijas statusa piešķiršanu Daugavpils pilsētas 1.ģimnāzijai ar mērķi nostiprināt latviešu valodas statusu Daugavpilī, kur latviešu īpatsvars ir tikai 16,39% no kopējā iedzīvotāju skaita.

Komentāri

30.07.2004 12:22
Robis
Jāpiekrīt jau esošajam komentāram, ka raksta autors nav informēts par citām latviešu vidusskolām Daugavpilī, kurās skolēnu zināšanu līmenis ir ne sliktāks kā 1. vidusskolā, bet bieži vien pat augstāks. Kā piemērs varētu būt īpašā, skolām neraksturīgā mācīšanas metodika Eksperimentālajā skolā, īpašā gaisotne, kas radīta sākumskolai 12.vidusskolā, kuri mācās atsevišķā ēkā. Pēc olimpiāžu rezultātiem un pēc tā, ko skolu absolventi ir sasnieguši dzīvē 1.vidusskolu nekādi nevajadzētu uzskatīt par labāku, salīdzinājumā ar pārējām Daugavpils latviešu vidusskolām.
27.07.2004 10:46
arvis, arvis@tvnet.lv
Ļoti žēl ka raksta autors tik maz zina paar izglītības sistēmu Daugavpilī. Teikt, ka 1. ģimnāzija ir vienīgā vidusskola Daugavpilī ir aizvainojums visiem tiem cilvēkiem kas mācās un strādā 12. vidusskolā... <br>Ļoti žēl!!!!!