„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 25. aprīlis
Ceturtdiena
Bārbala, Līksma
+6.9 °C
apmācies

Hrapāniem uz „saldu” dzīvi cerību maz

Silenē ceptā maize joprojām vietējiem iedzīvotājiem šķiet visgardākā, bet cik sūri grūti tā top, zina stāstīt tikai pats cepējs. Pirms vienpadsmit gadiem brāļi Hrapāni Silenē izveidoja savu firmu „Jums S”. Viņi sāka sakārtojot bijušā sadzīves pakalpojumu kombināta ēku. Sākums, kā parasti, bija labs un iecerēm bagāts. Kādu laiku praktizējušies lielākā maizes ceptuvē, Valērijs un Sergejs sāka paši cept maizi. Panākumi bija labi, tāpēc savas prasmes viņi pilnveidoja, pievēršoties arī virtuozākiem konditorejas darbiem – tortēm un smalkmaizītēm. Arī te cerētais attaisnojās, veikali izpirka produkciju, jo saldumu lietpratēji bija pratuši novērtēt no dabīgām izejvielām – medus un sviesta -- gatavotos gardos izstrādājumus. Valērijs atzīst, ka no tā saucamajām „E” piedevām konditorejas viņu izstrādājumos tiekot izmantota vien citronskābe.

Komentāri

03.10.2004 11:09
Jancis
Kur var nopirkt šo maizi? Kāpēc viņiem Daugavpilī nav sava veikala? Es labprāt labāk pērku piemēram "Donas" maizi, nevis "Daugavpils maiznieka" gaisu! Speciāli dažreiz uz laukiem braucu caur Mežciemu, tur veikalā ir atrodama diezgan liela Donas izvēle, tajā skaitā arī "radziņi" un bez visādiem E burtiem un ļoti garšīga!
08.09.2004 18:29
kaija
Tiešām šī maizīte ir ļoti , ļoti garšīga.Esmu to lietojusi. Tiešām žēl, ka cilvēki darot labu un kā agrāk teica svētīgu darbu ir piespiesti pie sienas. Vai tad tas ir normāli?