„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 19. aprīlis
Piektdiena
Fanija, Vēsma
+4.7 °C
apmācies

Barikāžu laiks palicis bērnības atmiņās

1991. gada janvāris lielākajai daļai, ja ne ikvienam Latvijas iedzīvotājam asociējas ar barikādēm Rīgā. Ik gadu mūsu valstī tiek rīkoti šo notikumu atceres pasākumi. Kas no 1991.gada janvāra palicis atmiņā paaudzei, kam pašlaik ir nedaudz pāri divdesmit, – to mēģināju noskaidrot no saviem vienaudžiem.

Komentāri

23.01.2006 10:46
Dora
Tā bija svētdiena un mēs vēl nebijām aizbraukuši uz Rīgu . Todien pie tēva bija atnācis kaimiņš un viņi ilgi un dedzīgi apsprieda tikko kā notikušos Viļņas notikumus . Tā viņi sēdēja un runāja un laikam jau diezgan ilgi , jo kādā brīdī skatamies un redzam , ka kaimiņiene nāk savējo meklēt kur palicis. Šie abi smej : Re kur omonietis nāk ! Kaimiņienei laikam taču berete bija galvā . Tajā svētdienā uz Rīgu sāka vest traktorus un sākās barikādes.Tas bija tik emocijām un notikumiem pārbagāts laiks , ka pietiek vēl šodienai un tieši tajās dienās es sāku saprast 1905 gada revolucionārus un brīvības kauju cīnītājus , viņu varēšanu un uzdrīkstēšanos . Tas bija toreiz . Šodien evolucionārās idejas un sapņi ir materializējušies , nu mums ir pašiem sava valsts , pat vairāk - esam Eiropas Savienībā , bet tas jau ir pavisam cits stāsts ar saviem ieguvumiem un diemžēl arī ar zaudējumiem.