„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 16. aprīlis
Otrdiena
Alfs, Bernadeta, Mintauts
+6.2 °C
apmācies

Arsēnijs Maksimovs iesaka audzēt vīnogas

Viena no sakoptākajām sētām Preiļu centrā pieder Arsēnijam Maksimovam, kas visā apkaimē pazīstams kā labs vīndaris. Saimnieks saka, ka šo amatu viņš piekopjot jau vairāk nekā 30 gadus un gatavojot vīnu nevis, lai pārdotu un pelnītu, bet lai nevajadzētu pašam to pirkt veikalā. Viņaprāt, veikalā labu vīnu nemaz nevarot iegādāties, surogāti vien esot, no kuriem vēlāk sāp galva. Viņš turpretī cenšoties piekopt veselīgu dzīvesveidu un ne tikai vīnu darīt no dabīgām izejvielām, bet arī ikdienā cenšas lietot veselīgu pārtiku, ko iegādājas no vietējiem zemniekiem.

Pilnu tekstu lasiet «Latgales Laiks» drukātajā vai PDF versijā.

Komentāri

20.10.2008 14:04
Jānis, jpj@inbox.lv
Paldies par padomu. Es šogad gribu pirmo reizi pamēģināt ieraudzēt ābolu vīnu un esmu dzirdējis dažādākās versijas. Šis vīrs izmanto visvienkāršāko metodi, proti diezgan maz raudzē 3 mēn.un arī cukuru pievieno uzreiz visu, arī nepārlej un neparaudzē kā esmu dzirdējis no pārējiem. Pat nezinu kā tagad labāk darīt!?:)
04.07.2008 17:25
skaties šeit
http://www.vinogudarzs.lv
19.05.2008 12:47
Edgars Zihmanis, info@vinogudarzs.lv
Es labprāt šim vīram uzdāvinātu dažus stādus manā vīnogu dārzā augošo vīnogu "Tērvetes zilās",- Iznāk ļoti aromātisks, ar patīkamu garšu, vīns (Izabelas aromāts)! Šķirnei ļoti laba ziemcietība, ražīga, ražo un ienākas katru gadu!