„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 29. marts
Piektdiena
Agija, Aldonis
+8.8 °C
apmācies

Bebrenieši iekļuva pirmajā sešiniekā

Eiropas strādājošo sporta spēlēs slēpotāju un skrējēju kluba „Bebra” slēpotāji distanču slēpošanā izcīnījuši ceturto un sesto vietu, „Latgales Laikam” pastāstīja kluba vadītājs Andis Puida.

Komentāri

09.02.2006 13:44
Sēlis
Tur tā lieta , ka arī ar Bebrenes nosaukumu ir pietiekoši daudz neskaidrību . Valsts valodas centra ekspertu komisijas Vietvārdu apakškomisijas informatīvajā dokumentā ( Rīgā 2003 gada 15 decembrī ) Par pagastu un novadu nosaukumiem sakarā ar reģionālo reformu ir rakstīts sekojošais : Bebrene vietā jābūt Bebrine , Bebrines pagasts un nevis Bebrenes pagasts . Pamatojums - Bebrene ir kļūdains vietējā nosaukuma Bebrine pārveidojums (nepamatoti mainīts vārda piedēklis ) . Taču laiks ir darījis savu un sen jau kā visiem BEBRENE ir BEBRENE . Kādreiz es nesapratu ,kāpēc ļaudis sarunājoties gan saka BEBRINE . Viens nu gan ir skaidrs - bebru Bebrenes pagasta teritorijā ir vairāk nekā cilvēku .Tas tā , bet vispār sveicieni visiem slēpotājiem Bebrenē !!!!!!Kas atiecas uz sporta kluba nosaukumu , tad laikam tā arī bija ""Bebra "" .Kāpēc ??? Nu tāpēc , ka viss Bebrenē ir bebra ... Bebra upes un bebra nogāztie koki un aizsprosti. Tā ka tiešām viss bebra .... Iespējams , ka ir arī cits skaidrojums ....
09.02.2006 11:29
Skolotāja, skolotaja@inbox.lv
Cien.autore! Vai kluba nosaukums nav jāraksta nominatīvā? Bebrs taču ir vīriešu dzimtes vārds?