„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 29. marts
Piektdiena
Agija, Aldonis
+11.0 °C
apmācies

Rita Strode cenšas pārliecināt jauniešus palikt Daugavpilī

Jau otro gadu Daugavpils Centra ģimnāzijas audzēkņi rīko tikšanos ar pilsētā ievērojamiem cilvēkiem, iestāžu vadītājiem un dažādu nozaru speciālistiem. Katra klase izvēlas pati, kāda joma to visvairāk interesē un ko aicināt uz tikšanos. Uzaicināto vidū jau bijusi māksliniece Valda Mežbārde, Saeimas deputāts Jānis Dukšinskis, pilsētas galvenā arhitekte Inguna Kokina. Diemžēl uzņēmēji pagaidām neatbildot uz jauniešu aicinājumiem.

Pilnu tekstu lasiet «Latgales Laiks» drukātajā vai PDF versijā.

Komentāri

17.12.2007 13:54
patriote
Kāpēc gan lai jaunieši paliktu šai pilsētā!? Darba piedāvājumi tikai pādevējiem, bārmeņiem...karjeras iespēju nekādu...samaksa -minimālā alga...sociālo garantiju nekādu...pilsētas dzīve vienmuļa... Tikšanās ar Daugavpils Domes pārstāvjiem tautas pašcieņu pazemojoša!!! Un nevajag pārliecināt, vajag radīt vidi, kurā ikviens varētu sevi īstenot, dzīvot pārticibā. Un vēl, Domes darbiniekiem vajadzētu apgūt saskarsmes kultūru.
16.12.2007 16:19
Lilija, lilijama@inbox.lv
Par ko te var pārliecināt? Darba nav... Par mācībām jāmaksā nenormāla nauda... Pilsētai ir vienalga, paliks te jaunieši vai nē. Labāk lai brauc uz ārzemēm... Tad Dome varēs lielīties, ka bezdarba līmenis samazinās. Bet ko viņi ir darījuši, lai tas tā būtu? Neko. Tikai pilsētas naudiņu mētājuši uz uguņošanu un pieminekļu celtniecību. Labāk to naudiņu būtu devuši, lai varētu studenti mācīties par brīvu.
15.12.2007 14:15
muldeshana
Lai nu ko, bet par jaunieshu paliksanu pilseetaa gan neviens nedomaa, drizaak otradak- pilseta ir pilnigi vienaldziga un vienaldziiga.
10.12.2007 17:18
mazais Ādolfs
dotu jauniešiem iespēju nopelnīt - varbūt, ka paliktu..k8tn
26.11.2007 11:15
meira
Redz Rīgas pašvaldība tiešām stimulē jaunos speciālistus, kaut vai, ja paskatās uz skolotājiem, tie saņem papildus piemaksu no pašvaldības, atkal citu nozaru topošos speciālistus stimulē kā studentus. Mūsu pašvaldībai arī jāpadomā, kā rezultatīvi stimulēt jauniešus.
25.11.2007 10:54
aleanse
var jau censties pārliecināt jaunatni šeit arī palikt,bet diemžēl situācija ir tāda kāda tā ir....Labāk domājat,kur jaunatnei pēc skolas beigšanas būtu iespēja savā profesijā strādāt? Nevis apmierināties ar pieminekļu celtniecību...no tā paēdis nebūsi...:)