„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 28. marts
Ceturtdiena
Ginta, Gunda, Gunta
+13.5 °C
apmācies

Nemedī trofeju dēļ

Ivans Petrovs kopš bērnības sapņojis kļūt par mednieku, taču to īstenot varējis tikai pēc kāzām. Viņš saka, ka agrāk bijis vieglāk iekļūt partijā nekā kļūt par mednieku, jo pretendentam, izņemot pārbaudījumus, bijis vismaz divi gadi jāpiedalās medībās kā dzinējam un vēl jādabū kāda pieredzējuša mednieka rekomendācija. Ivans šādu rekomendāciju dabūjis no sava sievastēva Aleksandra Aleksejeva, kas ilgus gadus vadījis medību kolektīvu. Tagad šī procedūra esot daudz vienkāršāka – nokārto eksāmenu, dabū ieroci un vari medīt arī bez kolektīva koplietošanas vietās, piemēram, šaut pīles Daugavas krastā. Agrāk bijis jāiemācās tikai pats svarīgākais, kas jāzina medniekam. Toties tagad eksāmenos esot 600 jautājumu, kurus apgūstot, iznāk gandrīz bioloģijas zinātņu doktors, smejas Ivans.

Pilnu tekstu lasiet «Latgales Laiks» drukātajā vai PDF versijā.

Komentāri

14.12.2007 16:11
Mednieks
Labāk nelielītos!!!! Pārkāpa rupji divus medību noteikumus: 1. Šāva pa maz redzamu mērķi - varēja arī cilvēku tā nošaut, kas pēriet upi vai pedas ziemā! 2. Nošāva ŪDRI , kurš ir ierakstīts Latvijas Sarkanajā grāmatā , kā īpaši aizsargājama suga!!! \sacinājums - nu riktīgs malu mednieks ( un vēl lielēs) KAUNS. KAUNS. KAUNS!!!!!