„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 29. marts
Piektdiena
Agija, Aldonis
+11.0 °C
apmācies

Lietuviešu autobusi uz Daugavpili vairs nebrauc

No janvāra lietuvieši atcēluši autobusu reisus uz Daugavpili maršrutos Utena–Daugavpils un Zarasi–Daugavpils. Tas tāpēc, ka pēc ES normatīviem, veicot starptautiskos reisus, nedrīkst būt t.s. kabotāžas pārvadājumu, – Lietuvas autobusi šajā gadījumā Latvijas teritorijā nedrīkst pārvadāt Latvijas pasažierus.

Pilnu tekstu lasiet «Latgales Laiks» drukātajā vai PDF versijā.

Komentāri

20.02.2007 12:36
ceļavīrs
eurlexī atradu tikai vienu regulu par kabotāžas pārvadājumiem - Regula (EK) Nr. 12/98. http://eur-lex.europa.eu/LexUriServ/LexUriServ.do?uri=CELEX:31998R0012:LV:HTML Tajā skaidri un gaiši noteikts, ka "Jebkuram pārvadātājam, kurš veic pasažieru komercpārvadājumus ar autotransportu un kuram ir Kopienas licence, kā paredzēts Padomes Regulas (EEK) Nr. 684/92 (1992. gada 16. marts) par kopējiem noteikumiem attiecībā uz starptautiskiem pasažieru pārvadājumiem ar autobusiem [7] 3.a pantā, ir atļauts, ar nosacījumiem, kas izklāstīti šajā regulā, un bez jebkādas diskriminācijas attiecībā uz pārvadātāja pilsonību vai uzņēmējdarbības veikšanas vietu, īslaicīgi veikt pasažieru iekšzemes komercpārvadājumus ar autotransportu citā dalībvalstī, turpmāk sauktā "uzņēmējā dalībvalstī", neprasot, lai viņam šajā valstī būtu juridiskā adrese vai kāda struktūra." savukārt grozījumos autopārvadājumu likuma 52. pantā noteikts, ka "Kabotāžas pārvadājumi Latvijas teritorijā ir aizliegti, izņemot gadījumus, kad tos veic atbilstoši Saeimas apstiprinātajiem starptautiskajiem līgumiem un katram attiecīgajam pārvadājumam ir izsniegta Satiksmes ministrijas atļauja". Secinām, ka autotransporta likums ir pretrunā spēkā esošajai kopienas regulai. kopienas tiesību aktiem ir pārsvars par valsts tiesību aktiem, sekojoši, autotransporta likums ir atceļams.
20.02.2007 12:23
ceļavīrs
nu nezinu gan, vai tā būs taisnība. eiropas savienības princips ir pēc iespējas brīvāka konkurence. no šā viedokļa raugoties, aizliegt lietuviešu pārvadātājiem veikt pārvadājumus latvijas teritorijā (un otrādi) ir konkurences kropļojums un ir klajā pretrunā ar es principiem. savukārt es esmu pamanījis, ka bieži vien valdība savus strīdīgos lēmumus uzdod par eiropas savienības uzspiestiem. vai tik tas nebūs arī šajā gadījumā...