„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 17. aprīlis
Trešdiena
Rūdis, Rūdolfs, Viviāna
+3.7 °C
apmācies

Nevilcinieties izsaukt ārstu!

Otrdien Višķu veselības centrā desmitos no rīta gaitenis bija tukšs. Ārsti Iveta Grotkere un Juris Bicāns “Latgales Laikam” pastāstīja, ka iepriekšējā dienā gan uz pieņemšanu bija atnākuši vairāk kā 50 cilvēki un abi ārsti strādājuši bez pusdienām līdz trijiem pēcpusdienā. Vai pacienti bija gripas slimnieki, jo Latvijā plosās gripas epidēmija? Iveta saka, ka šobrīd Višķos un kaimiņos, Dubnas pagastā, viņa nav novērojusi intensīvu saslimšanu ar gripu. Tik daudz pacientu pirmdienā jāpieņem tāpēc, ka doktorātam bijušas divas brīvdienas. Špoģu vidusskolā, kas ir vislielākā skola Daugavpils rajonā, skolu neapmeklē viens vai divi skolēni klasē. J. Bicāns pieņem vai mājas vizītē apmeklē vienu līdz divus gripas slimniekus dienā, un galvenokārt tie ir pieauguši cilvēki, kam jau ir komplikācijas, piemēram, pneimonija.

Pilnu tekstu lasiet «Latgales Laiks» drukātajā vai PDF versijā.

Komentāri

01.01.2008 23:49
alla, vanda79@inbox.lv
Skaisti sarakstīts, bet jautājums vai tiešām tas tā ir, ka gimenes dakteris dodas pie slima bērna uz mājas viziti, ja tiek izsaukts piemēram svētku dienā?Bērnam ir augsta temperatūra, ko darīt? saukt ātros vai gimenes ārstu?