„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 26. aprīlis
Piektdiena
Alīna, Rūsiņš, Sandris
+3.8 °C
apmācies

Neviens nav pelnījis vardarbību

Bāriņtiesas praksē ir gadījumi, kad bērni strādā, lai varētu nopirkt sev vajadzīgo, taču vecāki to nodzer vai arī nozog bērnam nopelnīto naudu. Gadās, ka dzērājs tēvs uz paģirām atceras, ka vajag pārbaudīt bērna mājasdarbus, un soda par katru sīkumu. Mātes, kuras vīrieši regulāri lamā un iekausta, to neuzskata ne par ko īpašu un necenšas pasargāt savus bērnus. Pats varmāka parasti noliedz savu vardarbību vai vaino upuri.

Pilnu tekstu lasiet «Latgales Laiks» drukātajā vai PDF versijā.

Komentāri

30.01.2008 11:00
Ginta, puuce83@inbox.lv
Ļoti pozitīvi ir tas, ka sociālie un bāriņtiesas darbinieki tagad vairāk pūles velta tam, lai uzlabotu situāciju ģimenē un risinātu problēmas nevis vienkārši atņem vecākiem aprūpes tiesības. Ir vismaz jāpamēģina atrisināt problēmas. Visiem bērniem ir vajadzīgi mamma un tētis. Bērni mīl savus vecākus vienalga kādi viņi arī būtu. Tāpēc, ja ģimenē ir problēmas, tās ir jārisina, nevis jāizjauc ģimene.