„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 25. aprīlis
Ceturtdiena
Bārbala, Līksma
+6.5 °C
apmācies

Līgo svētkos šogad priecāsimies Vienības laukumā

Vakar preses konferencē pilsētas domē tika paziņots, ka šogad Līgo svētki notiks nevis, kā ierasts, Stropu estrādē, bet gan Vienības laukumā no pl. 20.00 līdz 22.00. Atgriezīsimies pie senajām tradīcijām, nav ko svētkus pārvērst masveida dzeršanā! – uzskata domes priekšsēdētāja Rita Strode un galvenais kultūras speciālists Miervaldis Brodovs.

Pilnu tekstu lasiet «Latgales Laiks» drukātajā vai PDF versijā.

Komentāri

31.07.2007 23:56
kārtējo reizi
sacēlāt 2 mēnešus vecu traci ne par ko... kam bija labi,tiem labi,tie klusē;kam slikti,tie durņījās,ceļ brēku uz līdzenas vietas...laiks pievērsties aktuālākām lietām un vietām,nevis skalot vecus,jau sen izbālējušus notikumus...
25.07.2007 19:37
me
dzirdeju, ka pasakumaa piedalijaas ~120 apmekletaji :)))
24.07.2007 08:12
-----
Daugavpils "malači" pasākumu organizēšanā un to izdomā J;ūs ieņemat pārliecinošu 1 vietu no beigām
26.06.2007 15:02
zeltene
ja gribees dzert, piedzersies dajebkur. nevajdzeja tomer Domei kartejoreiz Depili pataisit par baltu varnu! ir gana cilveku, kam nav lauku, un kam gribas vienreiz gadaa izvakties uz Stropu estradi, un pabut tur lidz kadiem 12-iem, jo pec tam tur sakas disene ar krievu dziesmaam un rapojoshiem Kimijas iedzivotajiem...
26.06.2007 11:23
sise
Nu vai ziniet, mani mīļie! izklausās pēc tādas kaķu ņaudēšanas "nekas neeeenotieeeek", "atņemti svēēētki", "tautas nooooodzeras".... Muļķības! Man liekās, ka cilvēki jau ir vienkārši tik izlepuši, ka nezina, ko gribēt. Vai tiešām vienīgie pilsētas "prieki" ir salūts, kur ir sapulcējusies tauta, kas ir tā aizmēslojusi Vienības laukumu, ka jāņem buldozers? Padomājiet paši, ko Jūs te (ne visi, potams) esat sarakstījuši? Tas tikai liecina par Jūsu pašu kultūras līmeni! Vai bez salūtiem esat apmeklējuši arī dažādos festivālus, teātra izrādes, koncertus? Pamēģiniet izstaigāt visus pasākumus, ko Jums piedāvā pilsēta un varu garantēt, ka Jūs sapratīsiet, ka viss notiek! Vai tiešām Jūs neprotat priecāties par to, ko piedāvā pilsēta, ko piedāvā mūsu pašu kolektīvi? Es esmu apkmeklējusi gandrīz visus pilsētas rīkotos pasākumus un ziniet, es jūtos lepna, ka es dzīvoju šajā pilsētā un, ka šeit ir tāda kultūras dzīve! Un, ja runā par Līgo vakara pasākumu - tad man tā vien liekas, ka Tu erik, pats esi bijis labā "ķitē" un izņemot alus trauku savā priekšā neko vairāk neesi redzējis. Cilvēku bija maz?!!!??? Tad cikos Tu biji tajā Vienības laukumā? Tad, kad visu jau vāca nost? Cilvēki, padomājiet, pirms kaut ko tādu rakstāt!!!
25.06.2007 17:36
Irena
Ja ir runa par tradīciju, tad latviešiem ir Jāņi, nevis Līgo svētki. Mūsu senčiem tikai vieni bija svētki - Ziemassvētki. Pārējās gadskārtas svinības bija Lieldienas, Dievaines, Apjumības u.tml. Dainās neatradīsiet arī terminu Līgo diena, var būt Zāļu diena, Jāņu diena, Pēterdiena ...
24.06.2007 13:39
eriks, limbass@inbox.lv
Dziedātāji aplaudēja paši sev, pasākuma organizatoru un policistu bija tikpāt cik skatītāju! Daudzi klīda pa parku un pilsētu, jaunieši tusēja Bonusā, veltot skārbus vārdus Strodes adresē par aizliegumu Stropos rīkot svētkus. Tāds ir Daugavpils Līgo 2007 variants. Secinājumus izdariet paši. Starpcitu, es ar ģimeni un draugiem aizbraucu uz Krauju, kur Naujenes pašvaldība organizēja svētku svinības nakts garumā – liels paldies viņiem!
23.06.2007 18:33
eriks, limbass@inbox.lv
Nu, re! Izrādās kā pilsētnieki ir dzērāji, kuri nemāk uzvesties un pārpilda slimnīcas!!!!! Bet vai šie žūpas neievēlēja pilsētas domi un ar savu naudu uztur domniekus? Un vispār, kultūras dzīve pilsētā ir saistāma tikai ar pilsētas svētkiem (uguņošanu) un uguņošanu uz Jauno gadu, kad uz laukuma paliek pāri pudeļu kaudze. Esmu par to, lai estrādē notiktu Līgo svinības
23.06.2007 01:22
sho teevs
sapratigs leemums, katram savs- kas grib, iet uz koncertu un tad pa savam, kas grib, lai nemas pa mezu ...varbut gan ar kautko vajadzeja Stropu meza braljiem uzspelet... tad viss buutu kaartibaa. Tiktu i vieniem i otriem. Galu galaa, lai labaak zuupo pa mezu un kapinjiem, bet dziivi - vismaz kautkaadaa uzraudziibaa... nekaa pa malu malaam un tad nespeej ne norakt, ne pa beereem izskraidiit... Prieciigus latviesu nacionaalaas izdzivosanas svetkus! Sogad svetkus izdziivoju liiiiigo, liigoo, citu gadu atkal sveeetki liiigooo...
22.06.2007 16:34
Nina, kompa888@inbox.lv
Beidzot sakarīgs risinājums Daugavpils Līgo svētkiem! Tie, kuri gribēja pabaudīt īstu svētku gaisotni, ilgāk par plkst. 22:00 Stropos neuzturējās, jo vēlāk notika masveida tautas žūpošana. Stropu mežā bija bailes līgot. Tauta jāaudzina pieklājīgai atpūtai!
21.06.2007 11:16
inga
Laikam jau estrādi kādi biezie grib nopirkt. Kultūras dzīve jau tāpat Depilī klibo un nu jau vispār ... Ar kuru vietu domāja tie, kas pieņēma tādu lēmumu?
20.06.2007 22:18
***, skymoon@inbox.lv
Līgo svētki nav iedomājami bez alus, un vai nav atšķirības, kur piedzarsies pilsētnieki stropos, vai vienības laukumā, vienkārši padomājiet par jauniešiem, viņi tagad nesvinēs kopā ar draugiem pūļa vidū, bet ar savu "grupiņu " savāksies kādā vasarnīcā, un tur darīs VISU , ko gribēs,. Jūs nedomājat ka vairāk cilvēku svinēs ezera tuvumā , un piedzerušie slīks. būs daudz vaira avāriju, jo lai tiktu uz vasarnīcu un laukiem būs jābrauc r auto, nevis ar 3 tramvaju. Atnēmāt bērniem atrakcijas, atņemat svētkus, kas būs nākamais????????
20.06.2007 18:56
pilsētnieks
Man ir kauns par Daugavpili un domes lēmumu R.Strodes vadībā. Pat visdziļākos laukos (atvainojos iepriekš) būs pasākumi visas nakts garumā, par ko liecina internetā atrodama informācija. Kāpēc iepriekš nevarēja veikt iedzīvotāju aptauju par doto jautājumu? Vai tikai tagad Strode beidzot saprata ka mūsu pilsētā, kur lielākā daļa ir krievu tautības iedzīvotāju ir mazliet cita vērtību skala? Attiecībā par uzvedību un dzeršanu - es kopā ar sievu un draugiem jau no 2000.g. apmeklēju Stropu estrādi Līgo svētkos un kopā ar citiem atpūtniekiem baudīju svētku gaisotni. Protams, bija tādi kuri neaprēķināja spēkus, taču tādi "kadri" ir visūr . Silti ieteiktu R.Strodei nemācīt citus cilvēkus svinēt svētkus, bet organizēt iespēju atpūsties.