„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 19. aprīlis
Piektdiena
Fanija, Vēsma
+4.7 °C
apmācies

Kur lai ņem labu kalpu?

  • Anatolijs Krilovs
  • Darbs
Mūsdienās kalpu dēvē par laukstrādnieku. Un diezin vai par vienu vai otru vārdu vajadzētu apvainoties. Izvēle ir paša ziņā un atkarīga no tā, cik apzinīgi, atbildīgi darbs tiek veikts, un arī no daba samaksas. Kāda pašlaik laukos ir situācija ar algoto darba spēku?

Komentāri

12.07.2007 12:22
Bet
Pieci lati dienā? Par šo naudu dienu izdzīvot nevar! Pie tā jau protams nav vainīgi lauksaimnieki, bet gan tie liekēži "augšās", kas saņem 4 ciparu algas un nav panākuši pieklājīgas subsīdijas. Laikam ir jānotiek tam, ka lauksiamniecība izmirs vispār, tad varbūt sāks par kaut ko aizdomāties mūsu gudrīšu simtiņš. Mums ir vajadzīga armija Irākai, bet nav vajadzīgi pašu zemnieki. Bet vēl jau zemniekiem ir viena niša, kuru viņi neprot izmantot, tā ir ekoloģiski tīra pārtika. Domāju daudzi pilsētnieki būtu gatavi kaut vai tos pašus kartupeļus iepirkt ziemai no lauksaimniekiem, kas reklamētu savu ekoloģiski tīru produkciju, kaut arī dārgāku. Ir daudz patīkamāk ēst miltainu un garšīgu kartupeli nekā sviestotu masu, kura'pat ūdeni nokrāso zaļā krāsā.
10.07.2007 14:25
PT
Nebūs kalpu - visi darba spējīgie jau sen strādā Īrijā vai Rīgā. Zemniekam ir izvēle - sākt strādāt pa jaunam (ieviest jaunas tehnoloģijas, palielināt zemes gabalus utt., un maksāt atbilstoši strādniekiem) - būt konkurētspējīgam, vai palikt naturālās saimniecības līmenī - savam prieciņam.