„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 24. aprīlis
Trešdiena
Nameda, Ritvaldis, Visvaldis
-1.6 °C
skaidrs laiks

Aglonas bazilika ar bažām sagaida svētceļniekus

Aglonas bazilika gatavojas Vissvētākās Jaunavas Marijas Debesīs uzņemšanas svētkiem, taču šogad raizes sagādā finanšu trūkums. Jau pirms pusotra gada valdībai iesniegts saraksts ar 150 000 latu izdevumiem svētku rīkošana, taču piešķirta tikai niecīga daļa. Aglonas bazilikas draudzes vecākais prāvests Andrejs Aglonietis saka, ka Latvijas valdība nepilda līgumā ar Vatikānu noteikto – ka Latvijas valdība uzņemas segt svētku norises un uzturēšanas izdevumus. Jau divus gadus bazilika uzturēšanai neesot saņēmusi ne santīma. Arī svētku rīkošanai nepieciešama daudz lielāka summa un šis būšot pirmais gads, kad var rasties problēmas.

Pilnu tekstu lasiet «Latgales Laiks» drukātajā vai PDF versijā.

Komentāri

15.08.2007 10:53
...
Latvijā, kā zināms baznīca no valsts ir atdalīta, lai baznīcēni samet kolekti, redz klostera jumtu remontēt par valsts naudu vajag..., tad jau es arī varētu pasūdzēties, ka valsts man neiedala naudu savas mājas jumta remontam..., un konkordātā ar Vatikānu nekur nav minēts, ka bazilikas jumts jāremontē par valsts naudu..., nav nekādi viduslaiki, kad "lasi - katoļu baznīca, domā - valsts"...
13.08.2007 15:25
Andrix
mersim gan naudiņa prāvesta kungam atradās... varēja arī to palaist svētku rīkošanai