„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 19. aprīlis
Piektdiena
Fanija, Vēsma
+3.0 °C
apmācies

Pašvaldība augstskolām lūdz “ražot” reālu darbaspēku

Daugavpilī darbojas 12 augstākās mācību iestādes un to filiāles, kas ik gadu sagatavo daudz jaunu speciālistu. Taču, kur paliek augstskolu “produkcija”, ja pašvaldības iestādēs trūkst speciālistu ? Daugavpils dome 18.septembrī bija saaicinājusi kopā vietējo augstskolu vadību, lai pārrunātu sadarbības iespējas.

Pilnu tekstu lasiet «Latgales Laiks» drukātajā vai PDF versijā.

Komentāri

01.10.2007 22:36
HHH
Bez prakses vienalga nekā nebūs! Uzņēmumiem pašiem ir jāiet uz augstskolu un jāmeklē jaunie kadri, sākumā piedāvājot prakses vietu!
24.09.2007 17:41
Strādātgribošā, mari-te@inbox.lv
Pēdējā laikā "LL" raksti patiešām izraisa interesi, jo var uzzināt t-t-t-t-t-ādas lietas!!! Nu, piemēram: pašvaldības iestādēs vidējā alga 500 LS "uz rokām". Skaisti! Ja 500LS "uz rokām" ir vidējā alga, tad cien. R. Strodes kundze, sakiet, kā lai nosauc pašvaldības muzeja speciālistu algu, kas ir 190LS "uz papīra"??? ... un tiešām pārsteidzoši, " kur paliek augstskolu "produkcija ", ja pašvaldības iestādēs trūkst speciālistu?" Sakiet lūdzu, cien. R. Strodes kundze, kāpēc tad netiek izsludināti atklātie konkursi uz vakantajām pašvaldības iestāžu darba vietām? Nodarbinātības valsts aģentūrā tiek piedāvāts dabs tikai bārmeņiem, frizieriem, pārdevējiem..., ne jau augstskolu absolventiem. ...un "tūrisma jomā trūkstot zinošu speciālistu". Pavisam nesen NVA interesējos par darbu tūrisma jomā un saņēmu atbildi, ka šajā jomā nav nevienas vakances!!! Cien. R. Strodes kundze, man ir atbilstoša izglītība un arī interese strādāt pašvaldības iestādēs, saņemot "uz rokām" vidēji 500LS. Varbūt pašlaik kādā pašvaldības iestādē ir brīva vakance? Labprāt izskatīšu Jūsu piedāvājumus.