„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 17. aprīlis
Trešdiena
Rūdis, Rūdolfs, Viviāna
+3.7 °C
apmācies

Dvietes skolēni paļaujas uz vecākiem un maršruta autobusiem

Bērnu drošība ārpus skolas un mājām šobrīd Latvijā ir satraucoša problēma. Daļa pazudušo un noklīdušo bērnu laimīgi atgriežas no saviem neapdomīgajiem piedzīvojumiem, bet diemžēl beidzamajos gados vairāki vardarbības upuri tiek atrasti jau miruši. “Latgales Laiks” vēlējās noskaidrot, kā no skolas uz mājām dodas mazas lauku skolas audzēkņi, kurus nevadā skolēnu autobuss. Trešdien pulksten 14.20 pie Dvietes pamatskolas durvīm sastopu Edgaru, kam jādodas uz mājām Pilskalnes pagastā, tāpēc viņš gaida maršruta autobusu “Ilūkste-Bebrene-Ilūkste”, kas pienāks plkst.15.27. Edgaram tomēr paveicas – skolotājas brauc mājās agrāk nekā ierodas autobuss un pa ceļam aizved arī skolnieku.

Pilnu tekstu lasiet «Latgales Laiks» drukātajā vai PDF versijā.

Komentāri

04.12.2007 13:49
ammmer, Andymo@inbox.lv
skumji,,pamazaam Dviete pazuudd,,peec paaris gadiem vairs nebuuss ne skolas,,ne pasu iedziivotaaju!!:(
02.10.2007 21:54
Ivka
Turpiniet tikai tādā garā, un no Dvietes pēdējie jaunieši aizbēgs! Sestdien vispār nav iespējams uz Dvieti normāli tikt, jākratās pa apkārtceļiem veselu stundu. Dvietes vadībai tomēr kaut kādā veidā vajadzētu parūpēties, lai situāciju sakārtotu, jo tas nav normāli, ka strādājoši cilvēki ar autiņu brīvdienās pie savējiem nevar normāli aizbraukt. Bērnus žēl - vai tiešām Dvietē vēl nav palicis neviens no vecajiem kolhozu laiku autobusiem, kuros strādniekus uz darbu vadāja? Kaut kāds absurds!