„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 26. aprīlis
Piektdiena
Alīna, Rūsiņš, Sandris
+3.8 °C
apmācies

Rihards Eigims, ieturējis pauzi, vēlas atgūt varu

Riharda Eigima darbību Daugavpils pilsētas domes priekšsēdētāja amatā vieni atceras ar nostalģiju, bet citi šo cilvēku vairs nevēlas redzēt nākam pie varas. Pašlaik viņš ir domes opozīcijas deputāts, bet nākamgad vēlēšanās nolēmis revanšēties.

Pilnu tekstu lasiet «Latgales Laiks» drukātajā vai PDF versijā.

Komentāri

11.01.2009 21:53
kreg
Ha-ha
07.01.2009 21:06
err
Gatim , piekrītu .
05.01.2009 15:01
Andrejs F, Gatis
Gati, tad tu dzīvoji mākoņos. Pēc tā, kas tika "izdarīts" un cik ļoti tas bija "vajadzīgs" var uzskatīt, ka Eigims lika kabatā tā, kā neviens, jo visa viņa "bagātība" bija mīts, radīts acu aizmālēšanai proletariātam, patiesībā mēra krēsls bija viņam glābšanas riņķis. Tautā cirkulē diezgan pamatots uzskats, ka patiesībā Eigimam būtu jāsēž cietumā par liela mēroga degvielas kontrabandu neilgi pirms vēlēšanām, par ko reāli ir ietupināts otršķirīgs izpildītājs ... tagad to būtu jau grūti pierādīt ... Eigims varētu nosaukt labākajā gadījumā par mazizglītotu, sovjetisku viduvējība, ar menta domāšanu un puskriminālām darbības metodēm. Nav nekā kardināla, ko šis populists būtu ieteicis vai praktiski izdarījis, kas būtu baigi "pacēlis" D-pili. Ar zīmēšanos pensionāru priekšā vien nepietiek.
05.01.2009 00:52
Gatis
Varbūt es kļūdos, bet laikā kad vēl dzīvoju Daugavpilī, pilsētas mērs bija Eigims. Biju lepns par savu pilsētu. Pilsēta attīstījās. Uzlabojās infrastruktūra, pilsēta kļuva sakārtotāka un patīkamāka. Bet tagad pilsētas attīstība ir jau kādu laiciņu apstājusies. Esmu vienmēr atbalstījis domu, ka pie pārvaldē jābūt turīgiem cilvēkiem, jo tie retāk izmanto savu dienesta stāvokli ļaunprātīgi, nekā trūcīgs cilvēks, kas domās tikai par sava labuma gūšanu un mantiskā stāvokļa uzlabošanu, nevis pilsētas attīstību. Pilsētniekiem būtībā ir tikai viena pamatproblēma - bezdarbs. Vajag jaunas darba vietas. Nodrošinot iedzīvotājus ar darba vietām, netieša veidā tiks risināta virkne problēmu. Pie tam, būtu arī rūpīgāk jāapseko uzņēmumi, jo Daugavpils uzņēmumos ir problēmas ar darba drošību, kā arī dažādiem darba likuma pārkāpumiem. Protams, darbinieki bieži par to klusē, bet, tas nav valstij un pilsētai izdevīgi, jo gadijuma, ja cilveks zaudes veselibu darba vieta, pasvaldibai vajadzes sniegt vinam dazadu socialo palidzibu un sis cilveks vairs neveidos pievienoto vertibu. Es ceru, ka Eigims atgriezīsies ar labam iecerēm, kā risināt šīs problēmas un spēs iekustināt domi.
29.12.2008 09:24
buba
http://www.starsandme.com/names/lv/about.html?key=132582&siteLanguage=ru#comments
20.12.2008 16:43
chips
В Гомеле завершился матч за 5-е место "Кубка Полесья": 20.12. Латвия — Полесье — 4:3 (ОТ) (Андерсонс, 12, М.Редлихс, 19, Водолажскис, 47, Мейя, 65; Осипов, 38, Филин, 40, Ковшик, 47).
19.12.2008 22:06
Bataragi
http://www.skysadko.com/pozdr_new.htm
13.12.2008 20:15
сран
Что сидиш уежай в свю страну ,нечего тут вам делать.
09.12.2008 22:42
Andrej, andron6700@inbox.lv
Можно подумать В.Путин не положил мимо кассы лишний миллион, но почему-то Россия в отличие от нашей страны не захотела сидеть дольше в Ж....Е. Так будем надееться, что и у нас появится мэр или президент, Латыш или Русский, который сможет из нашего города, страны сделать в место свалки - СТРАНУ
09.12.2008 22:35
Andrej, andron6700@inbox.lv
А какая к черту разница, русский он или латыш, одинакого все люди выглядят на месте мэра города, а разница между ними, что одни в открытую кладут городской бюджет себе в карман, прежде хотя бы пополнив его постройкой завода и т.д.,а другие просто отмывают деньги за спиной горожан.
02.12.2008 02:30
Robis, robis@inbox.lv
Miljie tautieshi!Domajiet ka gribiet,bet kamer dota Domes vadiba nenozags no Jums pedejo Purva gabalu,tikmer Jus vinjus neizdzisiet no domes ar smirdoshu slotu!Ja-Ja,vis tas notiek it ipashi no 2003 gada kad mainijas ta Jusu Domes vadiba kura joprojam ir pozicija un nvis opozicija,un kapec Lembergs vareja un var,bet Strode var,bet negrib-pushot visiem miglu Jusu acis!Tad atveriet acis vienreiz un nedodiet vienreiz par visam reizem turet sevi par akliem muljkjiem!!!!!
26.11.2008 07:59
ak
Vai tiešām šim ākstam vēl nepietiek prāta nelīst, kur nevajag. Sēsi savā mazdārziņā un klusē, vismaz citi neuzzinās, ka neesi latviešu valodu pa šiem gadiem iemācījies- nevienas sakarīgas domas, viss raksts pamatskolnieka līmenī.
21.11.2008 19:35
SKUMJI
Nav ražotnes(rūpnīcu, uzņēmumu,....) - nav darbavietu- nav cilvēku- nav naudas-KRīZE
20.11.2008 22:54
Andrejs F., toSSS
Tieši Eigims un tādi, kā tu, kas turpina kautkādā bezprātā murgot par jau padomju laikos sagruvušajām vai sagrūšanai jebkurā gadījumā nolemtām "rūpnīcām", arī ir mūsu tautas nelaime ... Nu taču jāsaprot vienreiz, ka nev nekādas jēgas glābt jau smirdēt sākušu dinozauru, ja ir acīmredzams, ka tas nosprādzis 30 gadus atpakaļ ... Tā ir padomju ekonomika, un jo ātrāk tā aizies nebūtībā - jo labāk. Ne jau pašvaldībai - biznesa ļaužiem ir bizness jāattīsta ... Apbrīnojami, ka atrodas vēl ļautiņi , kas gatavi ticēt komunistiskām pasakām ...
13.11.2008 20:54
toSSS
tik un tā vajadzēs to darīt . ....nav nākotnes. Pats saproti ka ne no Eigima pārs gadiem nostrādātajiem , visu valsti izzaga un pārdeva visas rūpnīcas. Viņš savos valdīšanas laikā pat mēģināja palikušās rūpnīcas saglabāt un veidot ko jaunu
13.11.2008 08:42
SSS
Nedrīkst un NEVAR kāpt uz tiem pašiem grābekļiem divas reizes!!!!! Mīļie cilvēki, padomājiet pirms ejat balsot par pašvaldības vadītāju.... Sešus gadus EIGIMAM biji dziļi pie d..... , kas notiek pilsētā.....! Pēkšņi - viņš grib atgriezties .......!!!! Tik nekompetents, ambiciozs, nesaimniecisks, cilvēks, kurš pieradis dzīvot plaši un ekskluzīvi (visu labāko man - vienīgajam un neatkārtojamajam, kas ir tauta??? ....Ko viņiem no manis vajag, kad MAN VAJAG - piemēram, japānu dārzu, u.t.t) Ja šis cilvēks nāks pie varas, tad goda vārds, gribas savākt savas mantas un braukt tālāk no šīs pilsētas tālāk.
06.11.2008 12:41
Andrejs F, !!!
Ja arī kredīta/aizņēmuma atmaksa notiek no budžeta, tad būtība jau neatšķiras, vai ne ? Tikai budžeta ieguldījums ir izstiepts aizņēmuma atmaksas garumā, nevis piesiets ikgadējiem reāliem ieņēmumiem. Varbūt tas ir pat drošāk projektam, taču būtību tas nemaina - jebkurā gadījuma maksātu pilsētnieki. Un tas ir normāli. Vienīgais par ko nepiekrītu - par tiem seklajiem apvainojumiem. Tu, vecīt, esi aizmirsis, ka runa iet par politiķiem - un ja viņi manās acīs ir sevi par mudakiem ir pataisījuši, tad neviens man, kā vēlētājam nevar aizliegt viņus par tādiem saukt. Tu pats atzini, ka dažs labs "gaismeklis" vai "opozicionārs" nevar latviski pat teikumu izveidot ... Kapēc tad lai es neuzskatītu par idiotu vienu cilvēciņu, kurš ar šādām (ne)spējām vēl uzskata par normālu bāzties politikā ? :))
06.11.2008 11:08
!!!!
Tu pats zini kā tas domes līdzfinasējums ES projektiem tiek segts? Tas ir aizņēmums no valsts kases un tie ir desmiti miljoni... Jautājums! Un kas to visu atmaksās? Protams ka paši pilsētnieki turmākajos gados. Salīdzini! Ar ko atšķiras šis aizņēmuma veids no iepriekšējo Domes vadītāju ņemtajiem - praktiski ne ar ko, tikai tā rosība, kur var ieguldīt pilsētas attīstībā bija mazāka. Tu domā, ja Eigima, Vidavska laikā būtu iespējams no Eiropas paņemt šos līdzekļus viņš to nedarītu :))) ? Nemaz nevar salīdzinat šīs lietas. Lūdzu nevajag tik sekli bļaustīties par mudakiem u. tml. tas nav korekti!!! Vienīgais kam es noteikti piekrītu valsts valodas zināšanas opozīcijā esošajiem spēkiem maigi izsakoties ir zem jebkuras kritikas, to nu noteikti nevar pieļaut, ka pie varas nāk krievs kurš nevar pat vienu saliktu sakārtotu teikumu formulēt latviski!!!
04.11.2008 13:24
Andrejs Faibuševičs, !!!!
Paskaties ko tu pats raksti un tad padomā, vai pats neesi glupības sarunājis : "Neskaitot ES līdzekļu apguvi, praktiski nekas netiek darīts pilsētas attīstībā" Paga, paga - un kur tad tavuprāt aiziet ES līdzekļi ? Tiek izlīmēti kā tapetes Domē ??? Vismaz man nav radies, ka tas netiek ieguldīts "pilsētas attīstībā" ... un kā tev būtu jāzina ES "par skaistām acīm" naudu nedod, vajadzīgs līdzfinansējums - tātad - no pilsētas budžeta. Un tas, tavuprāt NAV ieguldījums ? Vienmēr atradīsies kāds, kas spraudīs batonus , ka nu viņš jau gan ir baigais fīrers un nu tik būs leiputrija ... Bet runa ir par to, ka nevar laist pie šprices tos mudakus, kas jau vienreiz ir parādījuši, ka ir pilnīgi idioti un ne par ko citu, kā tikai par savu kabatu nav spējīgi domāt ...
03.11.2008 19:06
????
Šie baltie un pūkainie! Kur tad viņi bija līdz šim? Tagad visi izlīda. Uz domes sēdēm var neiet nevienu partiju nepārstāv. Redz- neatkatrīgie deputāti. Protams - no tautas neatkarīgie. Es gan domāju, ja partija ir izjukusi, tas nozīmē viņi ir nodevuši savus vēlētājus. Manuprāt visiem šiem izbijušajiem "gaismiešiem" uzreiz pēc partijas izjukšanas bija jāaiziet no deputātiem. Bet tagad māca, kā būtu jāstrādā. Parkus ierīko... Tad jau - uz novadiem, tur vēl viņi nav bijuši. Rajona cilvēki ir daudz gudrāki, viņi prasīs ne tikai runas bet arī godīgu darbu.
30.10.2008 16:23
!!!!
Tiešām - tāda klaigāšana vien sanāk- Eigims to, Eigims šito nepadarīja, nolaida visu "attīstīto" rūpniecību pa burbuli, izlaupīja visu pilsētu un budžetu iedzina mīnusos . Āāāā un vis spilgtākais arguments - par siltumu- ka siltumtīkli ieslīga šausmīgākajos parādos Eigima laikā, un to VARONĪGI spēja izglābt tikai un vienīgi Strodes kundze :) (smieklīgi)!!!!!! Cilvēki PAMOSTIETIES - politiķi MANIPULĒ ar jūsu apziņu, tā ir smadzeņu skalošana, turpklāt patiesība nav neviena pusē. Tā ir tam, kam maciņš biezāks un lielākas ietekmes iespējas masu saziņas līdzekļos!!! Nenoliedzami, pašreizējā domes vadība strādā, dara visu cik tas ir viņu spēkos, lai attīstītu pilsētu. Vai paši iedzīvotāji to ir novērtējuši rādīs pašvaldības vēlēšanas. Taču, manuprāt, "TUR AUGŠĀ" domē ir vajadzīgas pārmaiņas, viss notiek kaut kā iesīksējuši. (Neskaitot ES līdzekļu apguvi, praktiski nekas netiek darīts pilsētas attīstībā) Un pats paradoksālākais ir tas, ka šo nopelnu (ES līdzekļu "iešprici") piesavinās tie kas ir pie varas, lai gan īpaši tur liels viņu nopelns nav - paņemt līdzekļus ko dod prot jebkurš...
29.10.2008 00:00
tttttttttt
Tu nu gan žulti izlēji,..... interesanti pats saprati ko gribēji pateikt.Tu to vari savam kaimiņam pateikt lai mācas latviski runāt.....būs lielāks labums.Ko tu te zem deguna puksti....ne jau visa vaina valodā, bet gan nabadzība, ne jau vins viens noveda valsti lidz piesim.....
24.10.2008 16:16
potenciālais vēlētājs
Šodienas avīzē jauna intervija ar bijušās LG partijas deputāti. Tagad jau 4 kandidāti uz mēra amatu - Eigims, Mirskis, Lauskis un varbūt arī cien. Jankovskas kundze. Bet krēsls jau tikai viens.
24.10.2008 11:33
lasītāja
Gribētos zināt- Kādā valodā notika intervija šim latviešu valodas izdevumam? Domāju, ka ne jau valsts valodā. Manuprāt, gadījumos, ja notiek tulkošana, tas butu arī jāatzīmē. Šim puisim tomēr jāapzinās, ja grib kandidēt uz kaut kādu amatu, kaut arī dzīvo Daugavpilī, valsts valoda ir jāzin perfekti.
23.10.2008 20:44
Andrejs Faibuševičs, andrejs.faibusevics@inbox.lv
Es ļoti ceru, ka šāda tipa idioti vairs nekad, nekad, nekad nenonāks Daugavpils Domes vadībā. Rihards Eigims kā mērs bija laikam lielākais apkaunojums, ko Daugavpils ir Latvijas mērogā piedzīvojusi. Šis pusis pat krievu valodu, kā šķiet, pat īsti neprot, nemaz nerunājot par latviešu valodu. Arī tā "intervija" ir viens kretīniski-populistisks mistrojums, nekas par visu - vienīgais, kas ir skaidrs - puisis ir nenormāli augstās domās par sevi ... Pie citāta par "galma apvērsumu" aprēcos līdz krampjiem - nabaga kundziņu-karalīti nometa nodevīgie vasaļi - HAHAHAHAHAHAHAAAAA !!! Eigim - pārdod savu violeto konservu kārbu, sēdi savā Imantas ielas dzīvoklī un priecājies, ka nesēdi kaut kur citur :)) Tu vēl joprojām domā, ka visi tic, ka 2 miljonu bendžas kontrabanda varēja notikt bez firmas direktora ziņas, "Nezinītis" tu mūsu ???