„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 18. aprīlis
Ceturtdiena
Jadviga, Laura
+4.1 °C
nedaudz mākoņains

Par valsts valodas nelietošanu visvairāk neapmierinātas ir jaunās māmiņas

Kur un kad var sastapt valsts valodas inspektori? Kuru profesiju pārstāvji nespēj veikt savus pienākumus, jo nezina latviešu valodu? Šie un vēl daudzi citi jautājumi 1. februārī tika uzdoti valsts valodas inspektorei Ritai Petrovai Daugavpils Latviešu biedrības (DLB) organizētajā tikšanās reizē.

Pilnu tekstu lasiet «Latgales Laiks» drukātajā vai PDF versijā.

Komentāri

25.05.2008 21:22
Natinsh
Arii tie kas bija, no " maisinjiem un aploksneem" neatsakaas. Pati tirdznieciibaa straadaaju un redzeeju, kaa tiek risinaatas sarunas ar valsts valodas inspektoriem... Skumiigji...
13.02.2008 16:54
Saule
Diemžēl pastāv nevainības prezumcija, kamēr nav noķerts aiz rokas, nav zaglis!!!! Tie cilvēki, kuri nelikumīgi ir iegādājušies valsts valodas dokumentus neies sūdzēties un griezties policijā ar iesniegumu, jo paši saprotiet.... Baumas ir baumas, tās pie lietas nepiešūsi. DIEMŽĒL!!!!! Bet ir vāja cerība, ka jebkurš vadzis kādreiz lūzt! Cerēsim, ka tomēr atradīsies kāds, kuram izdosies to pierādīt, lai varētu reāli sodīt 'visiem zināmo valsts valodas inspektori, kura cik es sapratu tajā tikšanās reizē nemaz nebija klāt.
13.02.2008 16:48
Stefanija
Un kāpēc tad nerunā par lietu, šo tā saucamo inspektoru bezdarbības cēloni jeb kukuļošanu.
09.02.2008 21:41
AG
DLB pr-des Ķikustes īstā seja (dinaburg.eu): По мнению г-жи Кикусте, на голосование по данному вопросу повлияло выступление премьер-министра Ивара Годманиса, прозвучавшее накануне православного и старообрядческого Рождества. Политиками не осталось незамеченным, что глава правительства не имеет ничего против, если 7 января и русская Пасха станут выходными днями. «У меня тоже есть друзья, которые являются православными. Мы всегда друг друга поздравляем с Рождеством и Пасхой и свято чтим традиции, как католиков, так и православных, поэтому в данном случае для меня ответ очевиден: я всегда голосую «за»» — сказала «Динабургу» С.Кикусте.