„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 16. aprīlis
Otrdiena
Alfs, Bernadeta, Mintauts
+5.9 °C
daļēji mākoņains

Ņemiet māti ar visu māju! Mums viņu nevajag

Kādu dienu redakcijai piezvanīja satraukta Grīvas iedzīvotāja, kas izstāstīja savas kaimiņienes bēdu stāstu un meklēja padomu, kā rīkoties tālāk. Viņas paziņa Ina dzīvojot viena, nesen esot atvesta no pansionāta un atstāta likteņa varā. Iepriekšējā vakarā sieviete apciemojusi viņu un atnesusi zupas šķīvi, taču, ienākusi guļamistabā, šausmās sastingusi – uz galda maltītes paliekas skrubinājušas žurkas, bet pati Ina nevarīga atradusies gultā netīru un smirdīgu lupatu kaudzē.

Pilnu tekstu lasiet «Latgales Laiks» drukātajā vai PDF versijā.

Komentāri

20.06.2008 10:27
mari
un neaizmirstiet ka pasiem pasionata darbinikeiem ari vajag kadu dalu no summas!! ha ha ko, protams podi ir zelta verti, vai tiesam jus tauta nesaprotat ka Daugavpils ir cita republika?? un lid ar to cenas ari citas!!!!
30.05.2008 16:53
?
Natālija Jermolajeva stāsta, ka no šī gada maksa par vienu cilvēku mēnesī ir 304 lati. Izdevumi tiek segti no klienta pensijas, pārskaitot 85% pansionātam, bet 15% pensijas cilvēks saņem pats. Pārējo summu sedz tuvinieki – dzīvesbiedrs, bērni vai citi apgādnieki, ja tādi ir. Protams, tiek ņemts vērā, vai šie apgādnieki strādā un ir maksātspējīgi. Konkrētajā gadījumā bērniem ik mēnesi būtu jāmaksā 200 lati. "Sirmgalves bērnus nevar uzskatīt par maznodrošinātiem, kaut vai ņemot vērā viņiem piederošos īpašumus," saka N.Jermolajeva.
30.05.2008 16:52
Jautājums
300 pansionātā par 1 cilvēku? Tā noapaļojot būtu 3 vidējās pensijas . Tad jau minimālā pensija Latvijā jāpielīdzina nevis iztikas minimumam, bet gan vidējai pansionāta maksai, jo nevar būt, ka cilvēks , mūžu nostrādājis, maksājot nodokļus, vecumā nespēj segt pat pansionāta (un ne jau kādi luksus) izdevumus. Kaut kāds ABSURDS iznāk. Par veco ļaužu pansionāts “Ābeļdārzs”.– jāmaksā 180 lati mēnesī; pansionātā „Madliena” - 175 lati mēnesī Skrīveru pansionātā - 220 lati mēnesī pansionātā „Lauciene”- no 190 ls Kuldīgas rajona ''Bitīte'' - 140 ls ============ Vai Daugavpilī pansionāts ir ar ZELTA podiem, ka tik dārgi - 300 Ls mēnesī prasa par 1 cilvēka uzturēšanu?