„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 19. aprīlis
Piektdiena
Fanija, Vēsma
+1.8 °C
apmācies

Vēstule ģeometrijas figūrai

Ienākot Krāslavas Varavīksnes vidusskolas matemātikas skolotājas Antoņinas Bahmates kabinetā, šķiet, ka nejauši esi sajaucis durvis un iemaldījies bioloģijas klasē. Skolas solus ielenc kuplu telpaugu zaļums, uz palodzēm sarindoti ziedošu sanpauliju podi, bet blakus tāfelei – vesela kaktusu kolekcija. Pat uz skolotājas darba galda stāv vairāki puķu podi, arī bijušo absolventu nesen dāvināts krāšņs telpaugs. Skolotāja stāsta, ka puķes ir viņas sens vaļasprieks, bet kaktusus audzēt iemācījuši skolēni, kuri savai skolotājai uztic no pašu mājām atnestos liekos augus. Šajā mājīgajā zaļajā telpā skolēni apgūst nopietnu zinātni – matemātiku, turklāt ar panākumiem.

Pilnu tekstu lasiet «Latgales Laiks» drukātajā vai PDF versijā.

Komentāri

20.11.2008 09:52
ХоРоШая, xoroshaja16@mail.ru
А. Бахмат - одна из наилучших учителей в Латвии! И все, кто у неё учился, может это подтвердить. Огромное СПАСИБО Вам, Антонина Константиновна, за все полученные знания и познавательные, нескучные уроки от всех бывших учеников!!!