„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 28. marts
Ceturtdiena
Ginta, Gunda, Gunta
+11.3 °C
apmācies

Kamēr nav sakārtota estrāde, līgosim Vienības laukumā

Jau otro gadu Līgo vakars Daugavpilī tiks rīkots Vienības laukumā. 23.jūnijā uzstāsies Latviešu kultūras centra kolektīvi, vakara nobeigumā dziedās Harijs Ozols un Santa Zapacka.

Pilnu tekstu lasiet «Latgales Laiks» drukātajā vai PDF versijā.

Komentāri

05.08.2008 09:28
skivo
Visu laiku Daugavpils tiek piesaukta kā Latvijas otrā lielākā pilsēta, taču kultūras pasākumu organizācija atpaliek pat no daudzu pagastu līmeņa. Kāpēc vairāku gadu garumā nevarēja sakārtot Stropu estrādi – jau daudzus gadus ir pieejama Eiropas fondu nauda, bet ja domes atbildīgie darbinieki nevar tos apgūt, tad var palūgt valsts finansējumu. Galu galā palūdziet lai noziedo pilsētnieki. Stipri šaubos ka tur nepieciešams ieguldīt pāris miljonus latu, ja nu vien tas nav kādam izdevīgi. Ar šo objektu pilsēta var pelnīt naudu, te var uzstāties dažādas mūzikas zvaigznes, rīkot lielus pasākumus, taču >>> Un vēl, kāpēc uz pilsētas svētkiem un citiem lieliem pasākumiem aicinām Krievu estrādes pārstāvjus, bet nevaram uzaicināt R.Paulu, L.Vaikuli? Ja tā, tad pilsētā vispār nevajag organizēt Līgo Vienības laukumā, kas vairāk atgādina formālo ķeksi dokumentācijā, padarot Daugavpili kārtējo reizi par zaudētāju.
22.07.2008 12:18
garāmejot, c@c.lv
Izskatās ka kultūras organizētājiem nav nekādu citu ideju kā motivēt cilvēkus darboties, izņemot ar tādām represīvām metodēm - mēs maksājam, jūs atstrādājat :) a varbūt tomēr kaut kā radošāk tām lietām pieiet - lai kultūras veidošana nav pienākums, kas uzlikts ar mistisku rīkojumu, bet gan dabiska vēlme ...... bet te jau tad var arī paplašināt diskusiju par kultūras dzīvi pilsētā ..... iespējām u.tml.
22.07.2008 11:48
savējais, LL& citiem
Paldies LL, ka nepalaidāt garām manu sāpi :D un sadzirdējāt saucēja balsi tuksnesī... Var jau būt, ka Brodova K-gam taisnība un vadītājiem "jāatstrādā" sava alga, bet nevajag aizmirst, ka nedz dziedātāji, nedz dejotāji no tā nesaņem nekādu atlīdzību, bet ziedo savu brīvo laiku. A.god LKC teiks :"Bet mēs jums pērkam jaunus tērpus"........ tie jau nav mums, bet jums pašiem....gribēšu dziedāt...dziedāšu arī džīnās, bet jūsu tērpi bez cilvēkiem būs eksponāts LKC augšstāvā. "....mēs jums dodam naudu ārzemju braucieniem, kuru laikā jums iespēja redzēt pasauli".... .....Jūsu (arī protams savu) pašu jau slavu tik vairojam......un ja man jāmaksā par braucienu ar dejā uz Slovākiju 150 Ls, bet ar tūrfirmu 180 Ls....(var būt biku pārspīlēju)tad labāk izvēlos to otro un nebūs jāvazājas vasaras karstumā ar tērpu un jādomā par deju soļiem, bet rūpēšos tik par atpūtu, izklaidi un sevis labuma gūšanu. Patiesībā, es ceru, ka kultūra latviešiem mūsu pilsētā kādreiz tomēr iesoļos, kaut ielīdīs uz vēdera, bet būs.Tik ceru, ka uz to laiku man nebūs gara bārda un sirmi mati. Katra sevi cienoša pilsēta cenšas savu "Es" pacelt valsts mērogā. Daugavpils, būdama 2 lielākā pilsēta, šai ziņā ir pilnīgi mirusi. Aizkrauklē pārņēmusi Ziņgi, Liepājai ir Dzintars, Ogrē to vien dzird kā brauc dažādas zvaigznes viena pēc otras, Rēzeknē ņemas ar podiem un salūtiem, par Ventspili nemaz nerunāsim....kas ir mums Daugavpilī...”Baleta festivāls” "Sidraba zvani" (ĻOTI šaurai auditorijai)....pilsētas svētkus te neminēšu, jo tie jau ir katram miestam , kas sevi sauc par pilsētu.
22.07.2008 11:06
garāmejot, c@c.lv
Vai jūs dārgie pašdarbnieki vēl nesapratāt, ka tas bija Brodova īpašais paldies pašdarbniekiem. Es tikai nesaprotu kāpēc tajā Līgo vakarā neredzēju nedz Brodovu ar visu saimi līgojot, nedz visus pārējos izcilos kultūras darbiniekus, kam arī Daugavpils Dome un Kultūras ministrija algas maksā ..... nu tad līgojam visi kopā - tikpat obligātā kārtā un ar visām ģimenēm. A ja ne - tad atvelkam no algām. Jums taču par to maksā...
03.07.2008 01:35
es
Profesionālais pūtēju orķestris "Daugava" ???? Tāds vēl eksistē? Varbūt tikai tīri formāli. Bet NBS Sauszemes spēku orķestris līgo vakarā spēlēja Aizkrauklē.
02.07.2008 21:30
Eh jūs
Pašdarbniekiem nav nekādu piespiedu "pienākumu", jo katrs brīvprātīgi ziedo savu laiku un enerģiju - pie tam bez jebkādas atlīdzības. Kolektīva vadītājs nevar viens pats iziet laukumā un piemēram dziedāt..... vai dejot, ja nebūs pašdarbnieku, tad nevajadzēs ne kolektīvu vadītāju, ne kultūras nodaļas, ne arī augstāk stāvošo ar kultūru saistīto silto amatu...... Brodovs vismaz varēja pateikt paldies, ka ir pašdarbnieki šodienas apstākļos vispār nāk un kaut ko dara, bez jebkādas atlīdzības!!!! P.S. Kāpēc svētku noskaņu neuztur un svētku pasākumus nekuplina tie kolektīvi, kuru dalībniekiem tiek maksāta alga? Piemēram, profesionālais pūtēju orķestris "Daugava" ???? Kāpēc pienākumi pret pilsētu ir tikai LKC kolektīviem, pārējos kultūras centrus arī uztur no pašvaldības budžeta????
29.06.2008 01:32
77
Kultūras nodaļa un LKC :))
27.06.2008 13:38
Jānis-līgotājs
Vienkārši kauns! Tādu murgu var izdomāt tikai Daugavpils dome un tās darbinieki.