„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 28. marts
Ceturtdiena
Ginta, Gunda, Gunta
+12.9 °C
apmācies

Dzemdību namā kaut kas nav kārtībā

Ko var paveikt desmit stundās? Pārvarēt ļoti lielu attālumu, uzart tīrumu, dzemdēt bērnu… Un vēl – mūsu gadījumā – gaidīt šo laiku līdz brīdim, kad pirmo reizi ieraudzīsi un paņemsi rokās savu mazuli. Tā var notikt Daugavpils dzemdību namā.

Pilnu tekstu lasiet «Latgales Laiks» drukātajā vai PDF versijā.

Komentāri

13.01.2009 18:33
ess
Ja,visi tur engelishi,man ari patika medmasina uznemshanaa,kura divas minutes pierunaja arsti veikt man apskati vienos nakti,jo arstei loooti gribejas gulet,un kada vinai dalja,ka kaut kam gribas dzemdet-lidz ritam pagaidiis.Sho teemu vajag nevis aizvert,bet paplashinat,jo shet raksta ne tas kuras smekeja pie ieejas un dzemdeja 16 gados.Bet par 7.stavu ir pavisam cits stasts,ari tur pabiju,un atceros ka vinai histeriskai personai deva pastavigi dimedrolu un ta guleja cauram dienam...Nav svarigi ka jutas berninsh,galvenais-personalam miers!!!!!!!!!!!!!!Es ari stradaju un ja stradaju atbildigi,man ir tiesibas to prasit ari no citiem!!!!!!!!!!
06.01.2009 11:56
MAMINA, agnesiia@inbox.lv
Ea dzemdeju augusta, keizargrieziens. Noguleju slimnica divas nedelas, ta ka man bija diezgan laika iepazities ar personalu, nevaru pateikt nevienu sliktu vardu, kada bus tava uzvediba, ta ari attieksies pret tevi....... ja atbrauc 16 gadiga mamina uz dzemdibu namu un visu dienu nobimba, neka need, un neruna, jo ir nobijusies ne pajokam, tad jajauta ko maitene domaja, kad berninu taisija. Vienigais iebildums ir krievu valoda, nu laiks jau itka butu bijis iemacities, kautko latviski pamurmulet..... bet tas ta, vismaz atjaunoju savas krievu valodas zinasanas.......... Man bija saskarsme ar Sipovu, Lipatovu un Krumpani..... Sipova loti valdoniga sieviete, bet tadai jau jabut nodalas vaditajai, Lipatova visa paklaujas, nu un Krumpane normals adekvats dzemdibu specialists........ aaaa un Domaseva kungs ir vienkarsi priiimaaa. Ar so visu gribeju pateikt, ka neka briesmiga tai Daugavpils dzemdibu nama nav, dzemdejiet drosi. Lai vecas!!!!!!!!!
30.12.2008 13:07
Arī mamma
Dzemdības vienmēr bijušas risks, man bērnu glāba tieši šeit, esmu pateicīga...atceraties, arī ārsti ir cilvēki, viņī nogurst no nakts darba, nav tie laipnākie reizēm, bet ja vajag, viņi dara brīnumus un tas brīnums ir dzīvības vērts....Bet topošās māmiņas ne vienmēr ir eņģelīši-cik daudzas mūk uz diseni no saglabāšanas 7 stāvā, cik daudzas smēķē pie ieejas....un tad skābekļa badā mazulim vaino ārstus!?
21.12.2008 17:53
garoza
varbut nonemsim so temu. Parak intima, lai lai butu topaa vairakus menesus. Jebkura radiba rodas mokaas. Citam lielaas, citam mazaakaas. Rezultaata deel parsti aizmirstas viss, ka bija liidz tam. Manaa gadijumaa - aatras, iisas un kliedzosas komandas bija vairaak vertas nekaa miilvaardini un liidzjuutiiba.
12.12.2008 12:00
māmiņa
Es dzemdēju 6 gadus atpakaļ.Paldies akušerei Ivetai un ārstam Domaševam.Pārējie darbinieki gan rupekļi,varbūt tai maiņā tā pagadījās...atmiņas ne no patīkamajām.sevišķi uzņemšanā apiešanās kā ar cietumnieci.izskatās,ka tagad arī īpaši nekas nav mainījies...Žēl
10.12.2008 17:51
Jana
Tēvs,dzemdē tur pats!!!
06.12.2008 14:02
paldies
Arī es saku, liels paldies ārstam Domaševam un pārējam personālam. Pilnīgi piekrītu , ka ne viss personāls ir vienāds.
06.12.2008 13:19
tēvs
Viss Daugavpilī ir kārtībā....Nevajaga neko sliktu runāt, jo nezinat kā ir citur! Mēs ar esam dzemdējuši tur un dzemdēsim vēl...bet ne Krāslavā...tas točna.
05.12.2008 21:10
Jana
Pāris gadu atpakaļ dzemdēju D-pilī un vairāk dzemdēt negribu,paldies!!!Mans augums 150cm,auglis bija liels,paredzēja 3.800,bet piedzima 4.200,no paša sākuma bija skaidrs,ka jātaisa keizargrieziens,bet mani vēl kārtīgi 8 stundas pamocija,sāksim ar to,ka apskati veica trīs ārsti viens pēc otra,es kliedzu no sāpēm,kaut vēl nekas nebija sācies.Pēc tam,kad sākās sāpes un es knapi staigāju,sanitāre uzkliedza -ejam uz apakšu,un es vēl stumu visas savas mantas līdz,bet tā tik kliedza-ātrāk!!!!!!!!Tās astoņas stundas bija murgs,aiz sienas mierīgi sarunājās akišeres bet kad kliedzu un lūdzu lai pienāk,negāja,ienāca paskatīties vienu reizi stundā.Kad jau knapi biju dzīva,pateica ka taisīs keizaru un iedeva nescik lapas lasīt,lai parakstos.Kāda tur varēja būt lasīšana???Rupji lamāja lai nekliedzu,it ka es kliedzu prieka pēc...Meitiņa piedzima,ja,zaļganos udeņos,jo bija pārnesāta,tie tak teica ka jāgaida...Tad nedēļa reanimācijas meitai,bet man moku pilna tupēšana palātā.Iesaku vienu-ņēmiet līdzi mammas.vīrus,nu kaut draudzenes,lai tajā laikā kad esat bezspecīgas,jūs būtu kam aizstāvēt un rūpēties...Un vēl viens-Sveiciens Zdanovska kungam-vai zināt,ka kad jūs nākat ar pārbaudi uz nodaļu,vai nu dzemdību,vai ģinekologijas,tur darās pavisam kas cits,nekā ikdienā!!!Un ārsti saka pacientiem,lai nekādu sūdzību nebūtu...Tā kā nejautājiet lieki........Varbūt tajā dz.namā ir arī labi stradnieki,bet es tadus nesatiku.No rīta Šipova ienāca palātā un pajautāja-cego takogo rebenka bolshogo sdelali???Nu kaut apsveiktu vispirms,bet pagriezās un aizgāja..............................
24.11.2008 13:44
kaija
Visam personālam gribu pateikt -paldies!Latviešu valodu gan nenācās pielietot, pēdējā dienāt omēr viena māsiņa atzinās, ka saprot un arī tīri labi runā latviski, tikai ieradums tāds....krievu valodā ar visiem runāt. Man par nepatīkumu pārsteigumu izrādījās došanās mājas, kad valdošā kārtība bērnu izsniegšanas procedūrā izraisīja nesaprašanos manā un vīra starpā. Iespējams vainojama mūsu pārmērīgā pieklājība un iestādes iedibinatās kārtības ievērošana, bet ja ik dienu uz majām tiek palaisti 1-5 bērni, tad domāju, ka tētis varētu ari ienākt palātā...
10.11.2008 13:58
Ilze, ilze@bk.ru
Viss, kas rakstīts šajā rakstiņā ir tīrās muļķības. Pati 05.septembrī dzemdēju Daugavpils dzemdību namā- ķeizargrieziens. Pēc atgriešanās no operāciju zāles, palātā tika ievesta mana mazulīte un ielaists arī TĒTIS!!!!!! Apmeklētājus gan laida noteiktālaikā, bet tas ir tikai labi, lai netraucētu māmiņam un mazuļiem atpūsties. LIELS PALDIES visam dzemdību nama persionālam, it sevišķi ārstam Domaševam.
09.11.2008 19:34
kkk
Raksts tiešām uz tenku līmeņa-nav taču nekādu nopietnu pārkāpumu....Tirgoņi un zagļi ir visur-skolās, frizētavās un tml..Izskatās, ka kādam kautkas nepatīk, gribas pašūmēt arī klusos ūdeņos....
06.11.2008 15:18
xaker, xaker_the_best@inbox.lv
Par Daugavpils dzemdiibu namu neko labu nekad neesmu dzirdeejusi un oati esmu sastapusies ar aarstu nekompetenci un medmaasu vienaldziibu!!!!Nekaa drausmiigaaka vairs nevar buut!!!
30.10.2008 10:52
arsts
Daugavpilī, protams, kā vienmēr valda labākās postpadomijas tradīcijas. Kas tas vispār par apmeklētāju laiku??? Rīgas dzemdību nama, kur jau tā valda visstriktākie noteikumi, apmeklētāju laiks ir no 12.00-19.30. Uz bērna tēvu šis laiks nekādā gadījumā nav attiecināms. Ja notiek tā sauktās ģimenes dzemdības, tad bērna tēvs ir kopā ar dzemdētāju 24h diennaktī gan pirms, gan dzemdību, gan pēcdzemdību laikā. Ir ierīkotas speciālas ģimenes palātas, kurās visu stacionēšanas laiku uzturās arī tēvs kopā ar jauno māmiņu. Tas tiešām ir svētīgi, jo pēc dzemdībām neviena vecmāte vai māsa nebūs klāt dzemdētājai visu laiku, bet bērna tēvs var gan pārtīt mazuli, gan pielikt bērnu mātei pie krūts, kad vajaga, jo sieviete pēc dzemdībām tiešām ir ļoti nogurusi. Tāpat visās Rīgas medicīnas iestādēs, kur notiek dzemdības, tēvs var piedalīties arī ķeizrgriezienā, atbalstot māmiņu un pārgriežot jaundzimušajam nabas saiti. Visi šie pasākumi stiprina ģimeniskās saites, ka mūsdienās ir tik ļoti nepieciešams. Bet Daugavpilī tas acīmredzot nav vajadzīgs, jo šajā pilsētā vienmēr taču ir labāk tā, kā bija agrāk, pirms 20 gadiem.... Kad ar zīmēm caur logu jaunajam tētim parādīja, kas tad ir piedzimis...Ir skaidrs, ka Daugavpilī līdz Eiropas līmeņa praksei un pieredzei vēl ir tik ļoti, ļoti tālu. Tas tiešām sarūgtina! Pati nāku no Daugavpils, un skaidri varu teikt, ka šajā pilsētā dzīve atšķiras no citām LATVIJAS pilsētām, te viss un visi tik ļoti tiecas atpakaļ uz "vecajiem, labajiem laikiem". Tāpēc visi jaunieši (pārsvarā latvieši) aizbrauc no šīs pilsētas, līdz ar to arī nav gaidāmi nekādi uzlabojumi.
16.10.2008 13:21
megija
No savas pieredzes iesaku topošajām māmiņām - droši dodieties uz Preiļu dzemdību nodaļu!Pirms gada tur dzima mans dēliņš.Personāls - sākot no sanitārītēm līdz pat ārstiem vienkārši super!Esmu dzirdējusi, ka šo dzemdību nodaļu izvēlas daudzas topošās māmiņas no visas Latgales! Nav arī tādi "postpadomiski" noteikumi kā Daugavpils dz.n.
30.09.2008 19:38
Pateicīgā
Autore: ''Jāatzīmē, ka šajā gadījumā nebija runa par apmeklētājiem, bet gan bērna tēvu. Kāpēc no rīta dzimušajiem bērniem visu dienu tiek liegtas abu vecāku rūpes, bet šāda privilēģija tiek piešķirta tikai tiem, kuri nākuši pasaulē smagās dzemdībās?" Re: Runa nav par privilēģiju, bet par māmiņu pēc ķeizara, kura apmēram 3-4 stundas pēc operācijas nevar pakustēties, un viņai ar jaundzimušo ir nepieciešama palīdzība! Pirms rakstot, padomājiet. Bet kopumā, Daugavpils dzemdību nams nav tas sliktākais, un ne katru dienu tur zog. Man ļoti patika ;-) Paldies visam personālam!
24.09.2008 14:27
Li_li
Nav jau viss tik melns kā krāsojam... abortu vai dzemdības... dzīvību vai nāvi... tas tak nav salīdzināms... Arī slimnīcā strādā tikai cilvēki un nevis enģeļi.... visādi gadās un arī mēs paši neesam perfekti.... mēs daudz ko nezinām un daudz ko nesaprotam, jo katrā iestādē ir arī sava virtuve. Es neatbalstu nekārtību un negatīvu attieksmi, bet es cenšos saprast, kas notiek. Es dzemdēju pirms pāris dienām, esmu pateicīga visiem, kurus satiku...:). Dažas sanitārītes/MEDMĀSAS pastāstīja , ka ir grūti, bet....dzīve tak arī raiba.... Neklusēsim par nejēdzībām, bet ne jau viss ir tik melns... Paldies tiem, ka ikdienu zeltaināku prot krāsot...:)
23.09.2008 21:34
kristja, kristja.@one.lv
Anna, annamit@one.lv, 10.09.2008 17:26 es nedomaju ka saja raksta viss ir izdomaats-ta ir pilniga patiesiba,es pati dzemdeju junija,u katru ritu plkst.6 vajadzeja bernu nest uz sversanu pirms tam dupsi nomazgaajot,bet nevienu reizi nebij silta udens,un par zagsanu ar patiesiba,zog no pirmsdzemdibu palatas,jo mantas paliek bez uzraudzibas
18.09.2008 16:51
sauja
Varētu nākamo rakstu par Krāslavas dzemdību namu uzrakstīt... te būtu arī sensācijas! diemžēl tikai nepatīkamas.
17.09.2008 15:11
Liene
Par personālu dzemdību zālē, nevaru teikt neko sliktu! Vecmāte bija super! Bet, kad atveda uz palātu, bērnu māsiņas bija vienkārši drausmīgas. Stress bija nepārtraukti, nedod Dievs kaut ko pavaicāt, strupas atbildes, un radās arī tāds iespaids, ka labāk nebūt latvietei.
17.09.2008 13:15
BRR
Nu jā, naktī vecmātes guļ (šķiet mazliet dīvaini, jo tas taču viņu darba laiks; nez vai daudzi no mums var atļauties darba laikā gulēt?) Arī man pirmo bērnu sanāca dzemdēt uz rīta pusi, tad nu man tika pateikts, ka tad, kad sāksies tādas ĪSTAS sāpes, lai es viņas pamodinot :)) Man paveicās - pamodināju laikā un bērns piedzima dzemdību zālē nevis pa ceļam uz to :) Otrajā reizē paņēmu līdzi vīru - vismaz pašai nevajadzēja staigāt un meklēt gulošās vecmātes :)) Viss jau beidzās labi un tagad to visu var atcerēties ar smaidu. Bet tā attieksme toreiz bija apmēram tāda - pati vainīga, ka sadomāji naktī dzemdēt! :))
17.09.2008 09:39
maija
Arī es 2001.gadā pēc dēla dzimšanas otrajā dienā atteicos no dzemdību nodaļas pakalpojumiem, jo attieksme bija ārprātīga.Savu dēlu dzemdēju no rīta, bet otrajā naktī man stipri sāka sāpēt vēders. Es nospiedu trauksmes pogu, bet medmāsa (Ināra) neatnāca. Knapi piecēlusies no gultas, jo dzemdības bija smagas aizgāju meklēt medmāsu. Pirmajā stāvā satiku sanitāri, jautāju kur medmāsa, taču tā atteica, ka jāmeklē, jo redziet viņa kaut kur palātā guļ. Nakamajā dienā es nevarēju bez palīdzības (kaut kas notika ar kājām, tāds kā sastiepums) piecelties no gultas.Bērnu ārste stāvēja un smējās, ka es redziet tāda ..... nevarot piecelties no gultas. Vispār asaras sāk sariesties acīs, kad atceros to murgu. Tagad, ja palikšu stāvoklī, tad tikai uz abortu.
12.09.2008 08:19
ak
Bet kas tad saka, ka avīze meklē sensāciju? Viss aprakstītais ir fakti, kas ir vispārzināmi un redzami - bet ...nav normāli un pieņemami 2008.gadā un Dzemdību namā. Stāsts jau kāreiz ir par to. Vai tad tos noklusējot un pieciešot mēs tos mazināsim? Cilvēki rakstā taču runā nevis aiz gara laika, bet aiz šoka par notikušo. Turklāt neviens nenoliedz, ka ir arī labais, tomēr tas neattaisno visu pārējo. Visi būs tikai priecīgi, kad tas būs novērsts- un , cerams, ka daudz ātrāk, nekā , atvainojiet, bet ciniski, atļaujas teikt atbildīgā persona - pēc jauna dzemdību nama uzcelšanas. Visa pamats ir attieksme.
11.09.2008 20:29
Tā nu ir
Manuprāt raksta autore ļoti pamatoti BRĪDINA topošās māmiņas un viņu tuviniekus par to, KAS sagaida viņus ierodoties Daugavpils Dzemdību namā... 1) ka var NEBŪT siltais ūdens; 2) ka palātā māmiņa nebūs viena; 3) ka tuvinieku apmeklējuma laiks palātā ir no 16 - 18.00, nevis kad ienāk prātā; 4) ka pēkšņi palātā var iebrist kāds fotogrāfs, kad varbū jaunā māmiņa pēc dzemdībām tobrīd labāk vēlas atpūsties, nevis izlikties par Madonnu ar bērnu; 5) ka ... Un nav taču nevienam noslēpums, ka pietiekami liels skaits jauno māmiņu dodas bērniņu dzemdēt CITUR...
10.09.2008 20:44
aija
pilnīgi piekrītu HH autora teiktajam! kā vispār var teikt - nedzemdējiet??? aborti ir labāk? cienījamais avīzes redaktor - padomājiet lūdzu, ko jūs publicējiet! turklāt kā var publikācijā "palaist" rakstu ar virsrakstu - bērni, pacelsim glāzes !!! kaut kāds murgs! no normālas avīzes pārvēršaties par tenku avīzi !!! attiecībā uz slimnīcu - ja nevarat atrast sensāciju - labāk kaut ko labu uzrakstiet!!! fui-vairs nepirkšu šo avīzi.
10.09.2008 17:26
Anna, annamit@one.lv
Kā var tā runāt par to Svēto vietu,kur dzimst bērni!Nav nemaz tā ko te stāsta,ko tik neizdomā,lai citam būtu sapīgi!
10.09.2008 13:34
HH
Nevisai saprotams ir aicinājums nedzemdēt tur, kur kaut kas nav kārtībā....? Jautājums - kur tad lai dzemdē? Mājās? Visas uzskaitītās nebūšanas ir tikai dzīves sīkumi, lielas problēmas, spriežot pēc šī raksta Daugavpils Dzemdību namā nav. Jo dzīve ir dzīve un sīkumi jau vienmēr notiek, nepatīkami, ka ir notikusi zādzība, protams, bet kāpēc baraucot uz slimnīcu līdzi ir jāņem "pieklājīgas" naudas summas? Paldies cienījamajai ārstei Šipovas kundzei, jo ar viņas palīdzību ir piedzimuši mani bērni, pateicoties viņas rūpēm un personāla profesionalitātei pašlaik viss ir kārtībā gan ar mani, gan ar maniem bērniem..... Protams nekad nav tik labi, lai nevarētu būt vēl labāk!!!! Veiksmi darbā un darba pilnas rokas visiem mediķiem, kuri rūpējas par bērnu nākšanu pasaulē.