„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 19. aprīlis
Piektdiena
Fanija, Vēsma
+0.4 °C
nedaudz mākoņains

Bebrenē varēs apskatīt atjaunotās dzirnavas

2. februārī Bebrenē varēs apskatīt atjaunotās dzirnavas.

Pilnu tekstu lasiet «Latgales Laiks» drukātajā vai PDF versijā.

Komentāri

07.02.2013 12:05
Sēlis
Īsti latvieši salasījušies!Nav sajēgas par ko, bet galvenais ir pabļaut. Dažiem labiem fantāzija ir augstumos! Neredzu problēmu - taisat savu sarakstu un uz priekšu. Bet tas jau neder - labāk anonīmi bļaustīties! Nozelojami!
01.02.2013 21:44
Pārliecība
Nekas, laiks visu sakārtos. Ļoti gaidu vēlēšanas, būs interesanti! Novadnieki, ko kurnat, ir jārīkojas labiem darbiem... Sagaidīsim pavasari, uzkopsim savus pagalmus, biežāk aiziesim uz Dievnamu, dziedēsim aizvainojumus, vispirms piedosim sev. Bet tie, kas nodarījuši mums nepelnīti pāri noteikti saņems pēc saviem nopelniem, tikai viņi to pagaidām neapzinās. Tas, kas šodien tiek tiesāts, rīt var atrasties tiesneša lomā un pāri darītaju sodīs bargi. Esam garā gudri un stipri, tad viss izdosies!
01.02.2013 20:05
Es
Vispār stulbi ka visi neapmierināti , bet jau otru sasukumu ar pārsvaru ievēl ZZS!
01.02.2013 17:10
Niklāvs, niklavs17@inbox.lv
Par kādu attītības nodaļu iet runa! Tur sēž pārsi dāmas kurām vispār nav sajēgas ko un kā darīt. Ja gribētu un būtu saprašana, tad divatā var ļoti daudz ko paveikt. Otra tāda pati ir kultūras nodaļa, tikai tur veselas trīs kundzītes. Tās jau ir tik kompetentas ka pat var rediģēt apstiprinātas un akreditētas izglītības programmas mākslas jomā. Kauns taču kādam tālāk teikt, ka mūsu novada domē strādā tādi "špečuki". Interesanti, kurai no viņām ir tāda izglītība un kompetence? Priekšniece, jo īpaši ir ļoti gudra, knapi neklātienē beigusi augstāko izglītību un nevienu dienu nav strādājusi skolā, bet redz zina visu. Čakarē smadzenes pedagogiem, kuriem darba stāzš ir lielāks nekā viņas vecums. Jāmaina visa novada vadība un daļa ielikto darbinieku.
01.02.2013 11:44
Anna
Pilnigi piekrītu. Amatos liek radus, draugus, kaimiņus. Pagājušajānedēļā biju ciemos Subatē. Tad tur pa ietvi nav iespējams iet arī pa kalna ielu, jo no seguma nav nekādas miņas, tikai vienas un vienīgas bedrītes:D Bet noteikumos stasta, ka jaiet pa ietvi, bet to jau nav iespējams darīt!!!! Man viens jautājums - Vai Stefans Rāzna, Līga Dudare ir kādreiz bijuši Subatē? Šķiet, ka nē. Tālāk par Ilūksti netiek. Uzskatu tomēr novadā ir daudz jaunu cilvēku, kas ir gatavi strādāt ar pilnu atdevi un darīt, lai novads būtu viens no labākajiem!!!!!Mums ikvienam rūp novada nākotne, bet tie, kas tur sēž -domā tikai par sevi!!!!
31.01.2013 22:03
Ziņkārīgais
Interesanti, kas būs jaunās futbolkomandas'Ilūkste' vadībā? Vai arī tie paši radi, draugi un paziņas. Ja tā notiks, tad komandas liktenis jau iepriekš zināms. Pilnīgi piekrītu Kristīnei, man arī Subates un visa novada liktenis nav vienaldzīgs.Novadā ir ļoti vāji nokomplektēta attīstības nodaļa,tajā būtu jāstrāda vismaz četriem, pat pieciem ar labām zināšanām apveltītiem darbiniekiem.Jāstrādā uz sadarbības un projektu naudas piesaistīšanu , kā to dara musu kaimiņi Daugavpils novadā.Šeit ar radien nekas nesanāks ir vajadzīgi gudri zinoši cilvēki šajā jomā.
31.01.2013 20:46
kristine
Esmu bijusi Subates pilsētas iedzīvotāja. Vienmēr ir bijis patīkami atgriezties šajā pilsētā, bet pēdējos 2 gadus, kas tur notiek ir vienkārši šausmīgi. Nav noslēpums pati strādāju kādā no ministrijām Rīgā un redzu kādi projekti ir pieteikti. Iebraucot Subatē ir tāda sajūta, ka tā vairs nav pilsēta, bet "Sūnu ciems". Ceļš posmā no Sociālā aprūpes centra "Subate" līdz klubam ir vienās bedrēs. Projekta pieteikumu neesmu manījusi šim ceļa posmam. Pat ne novada mājas lapā. Ar to viss nebeidzas. Brīvības iela vārda tiešākajā nozīmē nebaidīšos teikt ir izārdīta. Ļoti dīvaini tiek veidots plāns. Sataisīts jauns trotuārs, bet pēc kāda laika ir pilnīgi viss pretējs. Ir jābūt jau laicīgai projekta plānošanai, nevis līdzekļu izšķērdībai. Bet tai paša laikā, ko nevar nosaukt par pilsētu vispār, kas atrodas netālu no Eglaines ir noliets jauns ceļa segums. Kā tas ir iespējams??? Pilsētā nav, bet kaut kādā ciemā ir. Tomēr Subatei ir piešķirts pilsētas statuss un tai ir tādai arī jābūt. Arī šajā pašā ciemā vakaros deg apgaismojums, bet Subatē - vakaros nav nekāda apgaismojuma. Un ceru uz Jūsu sapratni un varu teikt, ka ar šiem jautājumiem griezīšos un apspriedīšu nedaudz augstākā līmenī, jo tomēr tā ir pilsēta un ļoti skaista pilsēta uz kuru vēlētos daudzi atgriezties, bet neredz nekādu jēgu. Ar cieņu, Kristīne
31.01.2013 20:26
Niklāvs, niklavs17@inbox.lv
Jāmet krūmos tos ZZS. Ja tiks atkal pie varas nu tad ļautiņi turaties. Dome ir bagāta, ja spēj iedalīt 80 vai 90 štukas futbolam augstākajā līgā. Stulbums. Jās to sūda komandu visi pēc kārtas.Un komandā reāli uz laukuma spēlē tikai daugavpilieši, bijušā Dinaburga. Diez ko Oļegs Gavrilovs ir piesolījis. Vai tad nav kur naudu citur likt? Turpiniet halli būvēt, vai skolām grāmatas nopērciet. Novadnieki domājiet, kad balsosiet. Vai mēs gribam kaut ko ilgtermiņā novadam, vai tikai pompozi. Čaulu uztaisa smuku, bet iekšā vieni mēsli.
30.01.2013 17:55
minka jankam
Par estrādi nezinu, bet par darbavietām...novadā jaunas darbavietas tiek uzburtas tikai domē un saviem radiem, draugiem, normālas algas arī tiek maksātas tikai viņiem, ir vesela rinda darbinieku kuriem, lai nemaksātu minimālo, tika noņemtas slodzes uz neatgriezšanu, kaut arī darba apjoms nemainījās, jo viņi nav DOME un radi, tātad nav cilvēki.Tātad nebūs nekādu jaunu darbavietu!!!
29.01.2013 20:34
Ilūkste sarauj:))
Viss ir mūsu pašu rokās, ja kas neapmierina , vai uztrauc ir jāmaina. Ir daudz iespēju. Jārīkojas! Viena no tām - pašvaldības vēlēšanas. Vaidojam , piedāvājam, iedzīvotājiem savu redzējumu. Lai mums izdodas!
29.01.2013 20:25
janka
A Vēsais laikam vai nu Rāzna vai nu Dudere bij!
29.01.2013 20:22
janka
Par Dvietes estradi skams viens maximums naudas tur ir ieguldīts 1000 ls parejais aizgaja uz Duderes auto nomaksai! labak naudu iegulditu kada razotnes atversana! lai vietejiem butu darbs! a tas n***j viniem nav vadzigs! kaut vai to pasu halli pabeigtu cik dudz darbavietu butu bijis!
28.01.2013 18:20
Es
Laikam Vēsais ir Ilūkstes domei tuvu stāvoša persona.....
27.01.2013 22:11
Vēsais
Kas ar zobenu cērt citus, tas pats no zobena krīt. Sagraut jau viegli, bet kaut ko paliekošu atstāt aiz sevis ir vajadzīgs spēks un prāts.Ļaunumu sējot rozes neaug, tāds nezāļu lauks vien sanāk.
27.01.2013 21:36
Niklāvs, niklavs17@inbox.lv
Gan jau valdošie domās, kā noturēties pie varas, savādāk pašus izmetīs ārā. Tas būtu ļoti jauki, lai izbauda to ko citiem izdarīja. Bet visam savs laiks, Dievs nav mazais bērns. Saviem novadniekiem pāri darīt nav labi, bumerangs kā zināms atgriežas. Un tad vairs nevarēs izmantot visus labumus par mūsu nodokļiem. Kurš tad var atļauties ar domes mašīnu vadāt bērnu uz mūzikas nodarbībām uz Daugavpili, vienīgi L.D. Un brīvdienās mašīna zem pakaļas. Vai ceļazīmēs ir minēts kur brauc? Vai arī tādas nemaz netiek pildītas un degvielas uzskaites vispār nav.
27.01.2013 20:40
Atstumtais
L.D. ne jau nu atkāpsies nekā... Ja pēc vēlēšanām domē mainīsies spēku samērs, tad gan ar viņu notiks tas pats, ko viņa nenodrebot savai sirdsapziņai izdarīja ar citiem. Būs viņai iespēja izmantot visas simtslatnieku "privilēģijas". Ja skatās uz ZZS praksi,tad darbu viņai novadā diez vai izdosies sameklēt.
27.01.2013 20:06
ilukstiete
Atkal ož pēc Dudares... Kauns, atkāpies taču beidzot......
27.01.2013 19:20
Niklāvs, niklavs17@inbox.lv
Tā jau arī būs. Bebrenes skolā izremontētajās telpās skolēnus vai nu vispār nelaiž, vai tikai reti. Būtu jauki ja atrastos neatkarīga audita kompānija. Redzētu, kā dažs labs kaltētu sausiņus. Visā domē ir viena vienīga šmuce.Gan jau drīz daudz kas atvērsies cilvēkiem. Vai spēs atbildēt pirms vēlēšanām par paveikto - asfalts uz Bebreni, sporta halle. Kaut gan baseins sporta halles vietā ir ar vienu mīnusu - atklātais. Varētu pateikt cik naudas tur ir iegrūsts.
27.01.2013 15:31
Jautrais
Nu labi, sakārtojām vienu graustu, bet tas arī viss.Tā tās dzirnas stāvēs tukšas un aizslēgtas vai kalpos tikai izredzētajiem.Tā mūsu novada prakse, veidojam dažādas"vietas", bet darbā nevienu nevaram pieņemt, ja nu vienīgi pašus "šefus", kuri jau tā pat peldas naudā, jo cilvēks kurš skaitīsies palīgstrādnieks, uzraugs vai melnstrādnieks mūsu novadā NEDRĪKST saņemt pat minimālo algu.Skumji, vai ne?
25.01.2013 16:06
Dvietietis
Interesanti ko par to domā Don Kihota bruņnesis M.Krievāns un domes Dulsineja L.Dudare,
25.01.2013 15:39
Es
Īsts DON KIHOTS! P.s. Ilūkstes novada domei uzšpļaut uz skolu. Dvietē ubūvēja sūda estrādi, samaksāja kā par labu māju - vairāk nekā 22 000 LS!
25.01.2013 14:24
Dvietiets
Astoņu gadu valdīšanas laikā Rāznam jau nav ko parādīt, solītā asfalta uz Bebreni nav, sporta halle neceļās, pagasti nolaisti līdz kliņķim, nekas cits neatliek glābiņš jāmeklē vecajās dzirnavās.Varbūt labāk tomēr vajadzēja saglabāt Dvietes skolu.
25.01.2013 10:10
Ontuuns vecais
Bija veejdzirnavas.tagad veel vienas ,malsim tukshu!!