„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 20. aprīlis
Sestdiena
Mirta, Ziedīte
-1.2 °C
nedaudz mākoņains

Aktuālie būvdarbi uz Latvijas autoceļiem

Šonedēļ uz Ventspils šosejas ir sākusies tilta pār Lielupi rekonstrukcija, kā arī ceļa posma no Jūrmalas šosejas līdz Varkaļiem atjaunošana. Abos posmos ir satiksmes ierobežojumi un iespējami sastrēgumi. Ieteicamie apbraucamie ceļi ir caur Jūrmalu vai pa Liepājas šoseju (A10). Tas jāņem vērā, plānojot doties uz Ventspils pilsētas svētkiem.

  Ratniekos notiekošā festivāla Laba daba apmeklētājiem atgādinām, ka uz Vidzemes šosejas (A2) Augšlīgatnē turpinās remontdarbi ar luksoforu posmu. Festivālā var nokļūt arī braucot caur Siguldu, Ķipariem un tālāk caur Nurmižiem, šādi izvairoties no iespējama sastrēguma Augšlīgatnē.

 Savukārt tiem, kas brīvdienās plāno doties uz Igauniju, lai apmeklētu Weekend Festival, jārēķinās, ka Tallinas šosejas (A1) posmā no Salacgrīvas līdz Ainažiem ir remontposms ar ātruma ierobežojumu, bet netālu aiz Latvijas–Igaunijas robežas būvdarbi norisinās arī Igaunijā.

 Šonedēļ uzsākti darbi uz reģionālā autoceļa Vecumnieki–Nereta–Subate (P73) vairāk nekā 11 km garumā. Tas ir nākamais posms Neretas virzienā, pašreizējā abpus Vallei būvdarbi tuvojas noslēgumam.

 Remontdarbi turpinās uz tilta pār Gauju Siguldā (P8), to laikā satiksme pa vienu joslu tiek organizēta ar luksoforiem. Lai izvairītos no iespējamiem sastrēgumiem, nokļūšanai otrpus Gaujai aicinām izmantot tiltus Murjāņos un Cēsīs.

 Turpinās seguma atjaunošanas darbi uz autoceļa Rīga–Ērgļi (P4) Līčos. Aicinām autovadītājus rēķināties ar papildu laiku ceļā rīta un vakara stundās vai arī izmantot līdzās esošos autoceļus Juglas papīrfabrikas ciemats–Upesciems (P2) vai Ulbroka–Ogre (P5).  

 Vidzemē uz Valmieras šosejas (A3) posmā no Rubenes līdz Mellupes tiltam ir seši luksoforu posmi un autovadītājiem jārēķinās ar papildu stundu ceļā.

 Papildu stunda ceļā būs nepieciešama, lai šķērsotu 10 kilometrus garo remonta posmu ar astoņiem luksoforu posmiem uz Vecpiebalgas ceļa (P30).

 Zemgalē ievērojamākie būvdarbi notiek  autoceļa Rīgas HES–Jaunjelgava (P85)  posmā no Ķeguma Jaunjelgavas virzienā, tur jārēķinās ar papildu pusstundu ceļā. Jelgavas šosejas (A8) krustojumā ar Ozolnieku ceļu (P100) darbu zonu iespējams šķērsot 10 minūtēs, tāpat kā Bauskas šosejas (A7) posmu no Bauskas līdz Grenctālei.

 Latgalē lielākie būvdarbi turpinās trijos posmos uz ceļa Rēzekne–Daugavpils (A13). Luksoforu posmi ir pie Rēzeknes Kārsavas virzienā. Pārējos remontposmos līdz pat Lietuvas robežai satiksmi regulē ceļa zīmes bez luksoforiem. Pie Rēzeknes jārēķinās ar satiksmes ierobežojumiem Rēzeknes apvedceļā (A15). Savukārt Krāslavas novadā notiek remontdarbi Daugavpils šosejas turpinājumā (A6), vienā posmā satiksmi tur organizē satiksmes regulētāji.

 Informācija par būvdarbiem valsts autoceļu tīklā ir pieejama, VAS Latvijas Valsts ceļi mājaslapā www.lvceli.lv  kā arī pa diennakts bezmaksas informatīvo telefonu 80005555 un aplikācijā Waze.