„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 28. marts
Ceturtdiena
Ginta, Gunda, Gunta
+12.9 °C
apmācies

Maksājums par pāreju uz bioloģisko saimniekošanu – tikai pēc obligātajām apmācībām

Lai saņemtu maksājumu par pāreju uz bioloģisko saimniekošanu, saimniekiem obligāti jāapgūst 160 stundu mācību kurss bioloģiskajā lauksaimniecībā, uzsver Latvijas Lauku konsultāciju un izglītības centrs (LLKC).

Šī norma īpaši attiecas uz tiem saimniekiem, kuri pieteikušies pasākuma "Bioloģiskā lauksaimniecība" aktivitātē "Maksājums, lai pārietu uz bioloģiskās lauksaimniecības praksi un metodēm" un uzņēmušies divu vai trīs gadu saistības. Noteikumi paredz, ka ne vēlāk kā otrajā saistību gadā ir jāapgūst bioloģiskās lauksaimniecības produkcijas ražošanas pamatiemaņas, apmeklējot vismaz 160 stundu ilgu mācību kursu par bioloģiskās lauksaimniecības praksi un metodēm.

Jolanta Sūna-Strautiņa, LLKC Tālākizglītības nodaļas izglītības projektu vadītāja: “LLKC piedāvā šādu mācību kursu apgūt kā klātienē, tā tālmācībā. Klātienes mācības organizē LLKC reģionālie biroji. Virknē biroju mācības jau uzsāktas, taču šogad vēl var pieteikties mācībām Limbažos, Daugavpilī, Gulbenē, Talsos, Valkā, Jelgavā un Jēkabpilī.”

Klātienes mācības ir bez maksas, taču dalībniekiem jāņem vērā, ka klausītāju skaits grupās ir ierobežots un kursu apgūšanai būs jāatvēl 20 dienas, nodrošinot vismaz 75% apmeklējuma no visa kursa apjoma. Ja apmeklēto nodarbību apjoms būs mazāks, tad dalībniekam netiks izsniegts apliecinājums par mācību kursa apguvi. Nākamgad klātienes mācības plānotas Madonas, Preiļu, Liepājas un Kuldīgas birojos, iespējams, arī citur, atkarībā no klausītāju pieprasījuma.

LLKC bioloģiskās lauksaimniecības kursu piedāvā apgūt viena līdz triju mēnešu laikā arī Tālmācībā. Papildu informācija un reģistrēšanās mācībām LLKC mājas lapas (www.llkc.lv) sadaļā Tālmācība.

Svarīgi! Dokuments, kas apliecina šīs programmas apguvi, otrā saistību gadā esošajiem lauksaimniekiem, iesniedzams Lauku atbalsta dienestā ne vēlāk kā līdz 2017. gada 30. maijam.

Uzziņai. Mācības LAP mācību projektā tiek nodrošinātas Lauku attīstības programmas (LAP) investīciju pasākuma 2014.-2020. gadam “Zināšanu pārneses un informācijas pasākumi” apakšpasākuma “Profesionālās izglītības un prasmju apguves pasākumi” ietvaros.