„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 16. aprīlis
Otrdiena
Alfs, Bernadeta, Mintauts
+6.2 °C
apmācies

Šonedēļ Latvijā vietām iespējams slapjš sniegs; būvdarbi uz autoceļiem turpinās

Sinoptiķi brīdina, ka šonedēļ Latvijā īpaši Vidzemē iespējami nokrišņi lietus un slapja sniega veidā. Lietus var apgrūtināt redzamību un auto vadāmību, bet nokritušās salijušās koku lapas var būt slidenas. Aicinām autovadītājus būt īpaši piesardzīgiem un izvēlēties atbilstošu braukšanas ātrumu!

 Īpaša piesardzība jāievēro rīta stundās, jo uz ceļiem, uz tiltiem, pie ūdenstilpnēm, ceļa pārvadiem un brauktuvēm, ko ieskauj meži, var veidoties atkala jeb tā saucamais melnais ledus. 

Lai arī Latvijā automašīnām ar ziemas riepām ir jābūt aprīkotām no 1. decembra, aicinām autovadītājus izvērtēt savas automašīnas tehnisko stāvokli un autovadīšanas prasmes mainīgas temperatūras apstākļos, un, iespējams, par riepu nomaiņu parūpēties savlaicīgāk.

 Valsts ceļu tīklā turpinās būvdarbu sezona. Visvairāk būvdarbu posmu uz valsts autoceļiem joprojām ir uz Ventspils šosejas (A10). Tur darbi turpinās četros posmos no Jūrmalas šosejas līdz Tukuma rotācijas aplim. Lai izvairītos no iespējamiem sastrēgumiem, ieteicamie apbraucamie ceļi ir caur Jūrmalu vai pa Liepājas šoseju (A9).

 Kurzemē remontdarbi notiek arī uz reģionālā autoceļa Talsi–Stende–Kuldīga (P120), kur vienā posmā satiksmi regulē ar luksoforiem. Ir slēgta satiksme uz pārvada pār Ventspils šoseju (A10), tā ir novirzīta pa nobrauktuvēm, ar apgriešanos uz Ventspils šosejas.

 Darbi turpinās uz Liepājas šosejas (A9) uz tilta pār Kauguru kanālu; satiksme novirzīta pa pagaidu tiltu, to regulē luksofors; atsevišķos gadījumos satiksme var būt palēnināta.

 Vidzemē ceļu remontdarbi turpinās:

- uz tilta pār Gauju Siguldā (P8), kur satiksme pa vienu joslu tiek organizēta ar luksoforiem; lai izvairītos no iespējamiem sastrēgumiem, aicinām izmantot tiltus Murjāņos vai Cēsīs;

- uz Vidzemes šosejas (A2) no Siguldas Līgatnes virzienā;

- uz Valmieras šosejas (A3), kur posmā no Rubenes līdz Mellupes tiltam ir pieci luksoforu posmi; ja nepieciešams, vienā no tiem satiksmi organizē regulētāji un jārēķinās ar papildu stundu ceļā;

- pirms Vecpiebalgas (P30) ir būvdarbu posms 10 km garumā un arī papildu stunda ceļā; 

- ar papildu stundu jārēķinās, braucot no Augšlīgatnes uz Nītauri (P32). 

 Zemgalē lielākie būvdarbi:

- uz autoceļa Vecumnieki–Nereta–Subate (P73) posmā Krasti–Ērberģe; tur ir divi luksoforu posmi un jāieplāno papildu 20 minūtes ceļā; vienā posmā satiksme novirzīta pa apvedceļu;

- uz autoceļa Ķekava–Skaistkalne (P89) posmā no Bārbeles līdz Lietuvas robežai jārēķinās ar sešiem luksoforu posmiem un papildu 40 minūtēm ceļā.

 Latgalē lielākie būvdarbi turpinās:

no Krāslavas Kombuļu virzienā (P62); tur ir četri luksoforu posmi, kas prasa pusstundu;

no Daugavpils Silenes virzienā (P68), kur arī četri luksoforu posmi un gandrīz stunda ceļā.

 Būvdarbi notiek arī uz autoceļa Višķi–Nīcgale (P64) posmā no dzelzceļa pārbrauktuves līdz Dubnai.   

 Informācija par būvdarbiem valsts autoceļu tīklā ir pieejama VAS Latvijas Valsts ceļi mājaslapā www.lvceli.lv, kā arī pa diennakts bezmaksas informatīvo telefonu 80005555 un aplikācijā Waze.