„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 17. aprīlis
Trešdiena
Rūdis, Rūdolfs, Viviāna
+3.7 °C
apmācies

Lāčplēša dienas pasākumi Daugavpilī

Daugavpils pilsētas dome, Daugavpils pilsētas domes Kultūras pārvalde un Daugavpils Novadpētniecības un mākslas muzejs 2016. gada 09., 10. un 11. novembrī rīko Lāčplēša dienai veltītus pasākumus.

9. un 10. novembrī, no plkst. 10.00 līdz 16.00, Daugavpils Novadpētniecības un mākslas muzejā (Rīgas ielā 8) notiks sarkanbaltsarkano lentīšu locīšanas akcija. Lūdzam pieteikties pasākumam līdz 7.novembrim, zvanot pa tālr. 654 24155, 20203713 vai rakstot uz e-pastu: natalja.ivanova@daugavpils.lv. Pieteikumā jānorāda vēlamais datums un laiks, iestāde un cilvēku skaits, kā arī kontaktpersona.

Godinot kritušos karavīrus, Lāčplēša dienā, 11. novembrī karavīru kapos un piemiņas vietās Daugavpilī tiks nolikti ziedi, kā arī aizdegtas svecītes. Plkst. 12.00  notiks piemiņas brīdis Latvijas armijas  karavīru brāļu kapos  (Luterāņu kapos).  Plkst.11.30 no stāvvietas iepretim Daugavpils Universitātes korpusam Vienības ielā 13 uz Luterāņu kapiem izbrauc autobuss, kurā bez maksas līdz pasākuma norises vietai varēs nokļūt visi interesenti.

Plkst.16.00 Daugavpils Novadpētniecības un mākslas muzeja pagalmā notiks  Rekrutēšanas un jaunsardzes centra Jaunsardzes departamenta 2.novada nodaļas 309.Daugavpils jausnargu vienības jaunsargu kandidātu svinīgā solījuma došanas pasākums.

Turpinot pirms trim gadiem aizsākto tradīciju, arī šogad 11.novembrī Daugavpilī notiks Lāpu gājiens no Daugavpils Universitātes līdz Vienības laukumam, un ikviens tiek aicināts tajā piedalīties. Gājiena sākums paredzēts plkst. 17.00, pulcēšanās gājienam – no plkst. 16.30 Dubrovina parkā iepretim Daugavpils Universitātei (Parādes ielā 1). Lūdzam pieteikties gājienam līdz 2016.gada 07.novembrim, norādot organizāciju un gājiena dalībnieku skaitu. Pieteikumi jāsūta uz e-pastu: natalja.ivanova@daugavpils.lv.

Pasākuma dalībnieki iespēju robežās tiks nodrošināti ar lāpām, bet, tā kā Lāpu gājiens ar katru gadu kļūst arvien vērienīgāks un sarūpēto lāpu visiem var nepietikt, lai 2016.gada Lāpu gājiens ienāktu vēsturē kā krāšņs un patiesi svinīgs notikums, lūdzam mācību iestādēm iespēju robežās nodrošināt ar lāpām vai svecītēm arī tos audzēkņus, kuriem lāpu varētu nepietikt. Individuālos dalībniekus, profesionālās mācību iestādes un organizācijas, kas nav Daugavpils pašvaldības iestādes, aicinām ņemt savas lāpas un sveces.

Lāpu gājiena rīkošanā aicinām iesaiatīties brīvprātīgos palīgus!  Ikvienam aktīvam un atraktīvam jaunietim, kas ir vismaz 16 gadus vecs, ir lieliska iespēja personīgi iesaistīties brīnumskaistā pilsētas mēroga pasākuma tapšanā! Lūdzam pieteikties līdz 7.novembrim, zvanot pa tālruni 654 24155, 20203713 vai rakstot uz e-pastu natalja.ivanova@daugavpils.lv  (pieteikumā jānorāda vārds, uzvārds, dzimšanas datums, e-pasts un kontakttālrunis).

Veidosim svētkus kopā!

Rosinot īpašu svētku noskaņu, Vienības laukumā plkst. 17.45 notiks Lāčplēša dienai veltīts grupas „Dvinskas muzikanti” koncerts.

Esiet laipni aicināti piedalīties visos Lāčplēša dienai veltītajos pasākumos!