„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 19. aprīlis
Piektdiena
Fanija, Vēsma
+2.5 °C
apmācies

No 16.janvāra sešos garajos maršrutos bijušajā Daugavpils rajonā tiks samazināta braukšanas maksa

Turpinot vietējās nozīmes maršrutu autobusu tarifu vienādošanu, no 2017.gada 16.janvāra sešos SIA Daugavpils autobusu parks apkalpotajos maršrutos tiks samazināta braukšanas maksa. Biļetes cena samazināsies, braucot attālumu, kas garāks par 75 kilometriem. Izlīdzinot autobusu tarifus, pasažieri visā Latvijā par braucienu sabiedriskajā transportā maksā pēc vienādiem principiem, kā arī pārvadātājam ir iespēja piedāvāt pasažieriem abonementa biļetes, informē VSIA "Autotransporta direkcija" Sabiedrisko attiecību vadītāja Zane Plone.

Lielākajā daļā Latvijas vietējās nozīmes maršrutu autobusu tarifi tika izlīdzināti jau 2015.gada beigās. Vietās, kur braukšanas maksa bija augstāka nekā vienotais tarifs, tika ieviesti starpposmi, nosakot, ka attiecīgajos reģionos tarifi tiks pilnībā vienādoti 2016. vai 2017.gadā. Līdz ar to no 16.janvāra sešos SIA Daugavpils autobusu parks apkalpotajos maršrutos, braucot attālumu, kas ir garāks par 75 kilometriem, biļetes cena samazināsies līdz pat 0,40 eiro. Tarifu izmaiņas skars sešus maršrutus bijušajā Daugavpils rajonā – Nr.5505 Daugavpils–Subate–Aknīste, Nr.5508 Daugavpils–Kovaļova–Daugavpils, Nr.6159 Daugavpils–Nīcgale–Kalupe–Daugavpils, Nr.6175 Daugavpils–Lukna–Višķi–Daugavpils, Nr.6182 Daugavpils–Šiškova–Daugavpils un Nr.6184 Daugavpils–Kalupe–Nīcgale–Daugavpils.

Vienādojot tarifus, iedzīvotājiem ir iespēja iegādāties abonementa biļeti braucieniem kādā no 20 SIA Daugavpils autobusu parks apkalpotajiem reģionālās nozīmes maršrutiem bijušajā Daugavpils rajonā. Tādējādi pasažieriem, kuri regulāri izmanto sabiedriskā transporta pakalpojumus, ir iespēja par braucienu maksāt lētāk. Mēneša biļetes sākotnēji tika ieviestas braucieniem 20 maršrutu posmos, bet, saņemot iedzīvotāju ierosinājumus tās ieviest arī citos, pārvadātājs attiecīgo maršrutu un to posmu skaitu varēs palielināt.

Pirms tarifu vienādošanas reģionālo autobusu maršrutu pārvadājumos pastāvēja 24 dažādi braukšanas tarifi un dažādi biļešu cenu noteikšanas principi, kas atšķīrās ne tikai pārvadātāju starpā, bet arī vienam pārvadātājam dažādās teritorijās. Autotransporta direkcijas izstrādātais vienotais tarifs tika noteikts tā, lai visi Latvijas iedzīvotāji neatkarīgi no viņu atrašanās vietas par braucienu sabiedriskajā transportā maksātu pēc vienādiem principiem. Izlīdzinot braukšanas tarifus visā valstī, ir iespējams turpināt veidot vienotu maršrutu tīklu, ieviest abonementa biļetes un vienotu vilciena un autobusa biļeti.