„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 20. aprīlis
Sestdiena
Mirta, Ziedīte
+7.9 °C
apmācies

Aizsardzības ministrs reģionālajā vizītē apmeklēs Zilupi

3. februārī aizsardzības ministrs Raimonds Bergmanis dosies reģionālajā vizītē uz Zilupi. Vizītes ietvaros R. Bergmanis apmeklēs Zilupes vidusskolu, lai piedalītos jaunsargu svinīgā solījuma ceremonijā, kuras laikā jaunsargu kandidāti no Zilupes novada dos jaunsarga solījumu un tiks uzņemti Jaunsardzē.

Aizsardzības ministrs arī vadīs lekciju Zilupes vidusskolas skolēniem par valsts aizsardzību “Kā mēs sargājam Latviju?”. Lekcijas laikā skolēni varēs uzzināt par Latvijas aizsardzības spējām un to stiprināšanu, jauno Valsts aizsardzības koncepciju un NATO Varšavas samita lēmumiem, karavīru rūpēm par vides aizsardzību Ādažu poligonā, kā arī aizsardzības nozares aktualitātēm un īstenotajiem projektiem. Lekcijā piedalīsies arī Zemessardzes 3.brigādes komandieris pulkvežleitnants Ervīns Kopeika, kurš skolēniem pastāstīs par savu dienesta pieredzi.

Tāpat R. Bergmanis tiksies ar Zilupes novada domes vadību, lai pārrunātu aktuālos sadarbības jautājumus.