„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 24. aprīlis
Trešdiena
Nameda, Ritvaldis, Visvaldis
+9.2 °C
apmācies

Sākas pieteikšanās konkursam “Šodien laukos” 2017!

Lai izzinātu dzīvi laukos, izpētītu tajā esošās dabas bagātības un uzzinātu, kādas biznesa iespējas var attīstīt reģionos, Latvijas Lauku konsultāciju un izglītības centrs (LLKC) jau otro gadu aicina skolēnus piedalīties konkursā “Šodien laukos!”.

Reģistrācija konkursam sākas jau šonedēļ, un pieteikties aicināti individuālie dalībnieki vecumā no 12 līdz 16 gadiem, kā arī klases vai kolektīvi, kas atbilst šai vecuma grupai.

Mārtiņš Cimermanis, LLKC valdes priekšsēdētājs: “Jau aizvadītā gada konkursā redzējām, cik aizrautīgi skolēni pētīja dabu, iepazina dažādus uzņēmumus un iesaistīja šajā procesā savas ģimenes. Tādēļ skolēnu interese par dzīvi laukos ir jāatbalsta, – tieši viņi būs tie, kuri pēc desmit, piecpadsmit gadiem veidos vidi Latvijas reģionos.”

Pirmais konkursa uzdevums tiks izsludināts jau martā. Arī šogad dalībniekiem būs jātiek galā ar kopumā sešiem lielajiem mēneša uzdevumiem, kā arī mazajiem papilduzdevumiem, kas palīdzēs krāt punktus un tikt pie lielajām balvām. Informācija, kas saistīta ar mēneša lielo tēmu un konkursa uzdevumiem, tiks publicēta akcijas “Šodien laukos” sociālo tīklu lapās facebook.com un draugiem.lv.

Baiba Gulbe, projekta “Šodien laukos” vadītāja: “Arī šogad trīs veiksmīgākie konkursa dalībnieki individuālajā kategorijā saņems planšetdatorus, bet uzvarētāju klase/kolektīvs balvā saņems ekskursiju 1000 eiro vērtībā! Apbalvosim arī 2. un 3. vietas ieguvējus klašu/kolektīvu kategorijā. Ar veicināšanas balvām priecēsim katra mēneša veiksmīgākos dalībniekus.”

Lai pieteiktos konkursam, aizpildīta pieteikuma anketa jāsūta uz e-pasta adresi sodienlaukos@llkc.lv. Konkurss tiek rīkots ar Zemkopības ministrijas un Valsts Lauku tīkla atbalstu. Pieteikuma anketas un konkursa nolikums - www.laukutikls.lv.

Atgādinām, ka pērn konkursā “Šodien laukos” bija pārstāvētas 47 skolas un 32 individuāli dalībnieki no visas Latvijas. Par uzvarētājiem skolu grupā kļuva Nīkrāces pamatskolas 8. klase, bet individuālo dalībnieku grupā – Arta Alksne no Saldus novada Nīgrandes.